Centenarul Unirii vine și pleacă, dar politicienii români, certurile lor, gafele și declarațiile care pot stârni crize vor rămâne în continuare. Sau cel puțin așa arată peisajul în ajun de sărbătoare.

Zorii zilei de ieri i-au dus pe oficialii de la Palatul Victoria tocmai în Sala Unirii de la Alba Iulia, locul unde a fost semnată declarația de Unire din 1918. Plini de populism, naționalism și prostie, membrii Guvernului s-au delectat cu un clip video în care România este prezentată exact ca în filmulețele propagandistice din țările comuniste. 

Așezată pe Tronul din Alba Iulia, Dăncilă a început să arunce cu acte normative spre țară. Un proiect prin care toți copiii până în 18 ani trebuie să aibă, din 2019, un cont la Trezoreria Statului - și în care Statul nu este deloc împiedicat să nu își bage mâna -, dar și o Casă Română de Comerț Agroalimentar denumită, cum altfel, "UNIREA”.

Liviu Dragnea a transmis că nu va participa la niciun eveniment de 1 Decembrie, deoarece medicii îl sfătuiesc să stea departe de răcoare.

În același timp, Orlando Teodorovici, ministrul cunoscut pentru aparițiile sale în cluburile de noapte, după ce le-a spus la revedere românilor care muncesc în străinătate, apoi și-a nuanțat declarațiile, ca în final să spună că a fost o afirmație nefericită, vine și face lumină: el este "român pursânge". Nu l-a întrebat nimeni daca este sau nu, dar e posibil să fi simțit nevoie să facă această precizare după acuzațiile care i s-au adus că este antiromân și antieuropean. Când a auzit Iohannis ce a zis Orlando, președintele l-a acuzat pe acesta că vrea să-i sechestreze pe români în interiorul granițelor.

Zvonurile că PSD pregătește în forță o Ordonanță pentru amnistie și grațiere l-au trezit și pe Iohannis. În stilu-i caracteristic, șeful statului a transmis că o astfel de măsură ar fi o catastrofă pentru România și le-a cerut  "lucizilor" din PSD să împiedice cu orice preț un astfel de demers.

Comisarul Corina Crețu se arată din nou nemulțumită de Executiv, ea transmițându-i ministrului Cercetării îngrijorarea sa față de întârzierile implementării fazei a doua a Laserului de la Măgurele. #politicadecoeziune

Recomandare de lectură: IFLScience ne spune dacă putem fi sa nu conștienți după moarte.