După ce Comisia de la Veneția a recomandat desființarea Secției de anchetare a magistraților, politicienii de la putere nu mai au niciun motiv să tergiverseze luarea unei decizii.

Așa cum s-a întâmplat și în cazul altor promisiuni electorale, coaliția la putere nu a reușit să desființeze mult blamata Secție Specială. Mai mult, la propunerea UDMR, în Camera Deputaților au fost introduse amendamente care oferă o superimunitate magistraților.

Mai degrabă șters ca ministru, deși a fost un parlamentar combativ în zona justiției, ministrul Stelian Ion a oprit procesul, sesizând Comisia de la Veneția. Aceasta a anunțat luni că recomandă desființarea Secției Speciale, pe care o vede ca pe un prim pas în reforma justiției.

Ministrul justiției a subliniat că acum Parlamentul se poate întruni în sesiune extraordinară ”fără nicio grijă” pentru a adopta legea de desființare a SIIJ, mai ales că are ”soluțiile corecte” propuse de Guvern.

Șefa Senatului, Anca Dragu, a anunțat că, după ședința de coaliție de miercuri, se va ști clar care este calendarul pentru organizarea unei sesiuni extraordinare a Senatului în vederea desființării Secției Speciale.

Poate după acest prim pas vor urma și alții, necesari pentru a repara multiplele daune făcute justiției în era Dragnea.

Alte știri:

DNA trimite în judecată inculpații din dosarul angajărilor de la "Apele Române Bârlad"

Investigație a Comisiei Europene cu privire la ajutorul de stat acordat TAROM

Tusk: Putin sărbătorește noua mișcare de extremă dreaptă a UE

Eurobarometru: Schimbările climatice sunt problema cea mai gravă cu care ne confruntăm în prezent

Recomandarea de lectură a redacției: BBC Online - Four-day week 'an overwhelming success' in Iceland