"Lovitura de stat" din 10 august îi bântui încă pe unii politicieni, DNA a trimis în judecată un pesedist care este acuzat că ar fi furat bani tot de la PSD, iar noul premier britanic face schimbări radicale în Guvern.

Se împlinește în curând un an de la evenimentele din 10 august. Vinovații, fie ei protestatari sau autorități - încă n-au fost trași la răspundere, dar teoriile consipiraței privind "lovitură de stat" care a eșuat este tot actuală. Noul ministru al Internelor cataloghează evenimentul ca fiind nefericit și spune că nu mai vrea ca niciun cetățean să mai fie bătut de jandarmi, "atât timp cât respectă legea". De aici să înțelegem că, dacă nu respectă legea, trebuie bătuți? Vedem pe 10 august 2019, când oamenii anunță un nou miting uriaș.

Mircea Drăghici, om de încredere al lui Liviu Dragnea și fost trezorier al PSD, a reușit o performanță greu de egalat. A fost trimis în judecată de DNA pentru că ar fi furat de la PSD. Adică și-a fi însușit banii de subvenții pentru partid - 380.000 de euro.

ANPC a luat decizia de a nu trimite probe în cadrul studiului european de evaluare a diferențelor privind compoziția produselor alimentare, pe considerentul neutralității în contextul preluării de către România a Președinției Consiliului UE, a declarat joi președintele autorității, Marius Pîrvu.

Noul premier al Marii Britanii, Boris Johnson, a trecut rapid la modificări în Guvern, unde vrea mai multe femei, reprezentanți ai minorităților, dar, mai ales, adepți ai Brexit.

Reflecții asupra realizărilor în șase luni de președinție a României a Consiliului UE, din perspectiva ONG-urilor - eveniment organizat de Federatia Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din România (FOND).

Recomandare de lectură: The Guardian - Robert Mueller și coșmarul siguranței naționale de la Casa Albă.