Kievul desființează sistemul de învățământ în limba maternă. Pilonul II nu se desființează, ci va deveni opțional. Producția de vin a României va fi cu 10-15% mai mare în acest an față de anul trecut.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, s-a ținut scai de comisarul Corina Crețu și de președintele Comitetului Regiunilor Karl-Heinz Lambertz pe tot parcursul zilei. După ce a fost prezent la vizita pe care cei doi oficiali europeni au făcut-o la Arcul de Triumf, unde s-a aflat și primarul Capitalei, Gabriela Firea, și-a făcut apariția și în cadrul unui eveniment în care Crețu și Lambertz trebuiau să dialogheze cu cetățenii de la București. Negoiță nu a ratat ocazia de a se lăuda și de a fi lăudat pentru "performanțele" sale. Cetățenii au rămas iar fără prea multe răspunsuri, dar cu multe promisiuni.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene susține că România trebuie să profite de vizibilitatea mare pe care o va avea în timpul deținerii Președinției Consiliului UE pentru a-și îmbunătăți imaginea în Europa, dar și în lume. El subliniază faptul că această ocazie va da țării noastre "o mai mare vizibilitate", iar decidenții de la București pot folosi acest prilej pentru a schimba imaginea României atât în Europa, cât și în alte zone ale lumii.

Spitalele regionale din Iași, Cluj și Craiova, cofinanțate prin Programul Operațional Regional, vor fi realizate cu expertiza Băncii Europene de Investiții și a Băncii Mondiale. Comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Crețu, și ministrul Sănătății, Florian Bodog, au agreat un calendar de implementare a proiectelor celor trei unități, potrivit căruia finalizarea studiului de fezabilitate ar trebui să aibă loc până în martie 2018 și depunerea proiectelor până în luna aprilie a aceluiași an.

Parlamentul de la Kiev a adoptat o lege prin care desființează sistemul de învățământ în limba maternă. Românii din regiunea Cernăuți și maghiarii din Transcarpatia solicită președintelui să o blocheze prin veto, întrucât, dacă Petro Poroșenko o promulgă, școlile actuale cu predare în limba română vor fi lichidate. La fel și cele cu predare în limba maghiară. Cam în același context, Liviu Dragnea a cerut Guvernului să acorde mai multă atenție situației Liceului catolic de la Mureș și spune că reacția Ungariei poate fi considerată exagerată.

Premierul Mihai Tudose spune că Pilonul II nu se desființează, ci va deveni opțional. Șeful guvernului nu ține însă seama de faptul că există deja pensii private opționale - Pilonul III, iar Pilonul II definește pensiile private obligatorii. Ce anunță acum prim-ministrul este, practic, că statul nici nu va mai vira în fondurile private, începând din 2018, practic anulând reforma pensiilor din urmă cu un deceniu.

#AGRI Producția de vin a României va fi cu 10-15% mai mare în acest an față de anul trecut. Creșterea producției are loc chiar și în condițiile în care viticultorii au fost lipsiți în ultima perioadă de sprijinul oferit de fondurile europene. În România, gradul de absorbție a fondurilor europene în sectorul vitivinicol a scăzut de la 100% în 2014 la aproximativ 10%.

Iar CE a luat măsuri după discursul din 2016 al președintelui Jean-Claude Juncker privind starea Uniunii. Executivul de la Bruxelles precizează că a sprijinit statele membre în eforturile pe care acestea le-au depus anul trecut, în cadrul a doi piloni principali: combaterea terorismului și a criminalității organizate, precum și a mijloacelor de care dispun acestea, și consolidarea mijloacelor noastre de apărare și a rezilienței împotriva acestor amenințări.

#RecomandareDeLectură "Adevărul trebuie să iasă la suprafață!". Un fact checking făcut de Casa Jurnalistului pe declarațiile medicului Gheorghe Burnei din conferința de presă de săptămâna trecută de la sediul firmei sale de PR.