Rusia a anunțat triumfal vaccinul împotriva COVID-19. O realizare măreață, dacă nu ar ridica multe semne de întrebare privind eficiența și calitatea acestuia.

Președintele-pe-viață Vladimir Putin a anunțat primul vaccin anti-COVID. Studii clinice au fost făcute în mai puțin de două luni, iar vaccinul a fost botezat cu numele satelitului Sputnik V.

Curtea de Conturi a anunțat factura pe care a plătit-o statul român până acum pentru combaterea pandemiei de COVID-19. 73% din sumă reprezintă plata indemnizației acordate pe perioada suspendării contractului individual de muncă din inițiativa angajatorului. 

Svetlana Tihanovskaia, contracandidata președintelui Aleksandr Lukașenko la alegerile prezidențiale de duminică din Belarus, a fugit în Lituania alături de familia sa.

Donald Trump a făcut din nou o declarație bizară. Potrivit acestuia, gripa spaniolă a pus probabil capăt celui de-al Doilea Război Mondial. Realitatea arată altceva - gripa spaniolă a apărut în 1918, iar pandemia s-a încheiat în 1920, în timp ce al Doilea Război Mondial s-a desfășurat între 1939 și 1945. 

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat de un milion de euro pentru companiile aeriene care încep sau își reiau operațiunile pe aeroportul din Oradea după epidemia de coronavirus.

Ministerul Educației și Cercetării, în parteneriat cu Televiziunea Română, organizează programul de formare pentru cadrele didactice - "TeleȘcoala profesorilor”.

Alte știri:

Senatul a respins OUG privind majorarea cu 20% a alocațiilor;

Trei angajați al Ministerului Sănătății au COVID-19

Grecia cere ajutorul UE în disputa cu Turcia din Marea Egee;

Salariul mediu a crescut cu peste 3% în iunie, după reluarea activității;

Simona Halep câștigă la mare luptă primul meci de la reluarea sezonului;

COVID-19: UE sprijină noi proiecte de cercetare cu 128 milioane euro.

Recomandare de lectură: BBC.com - Where are the world's coronavirus hotspots?