Ahtiat după funcții și putere, Florin Cîțu se poate lăuda acum că este nu doar președinte de partid, ci și premier demis, premier interimar, senator și șef al Camerei superioare a Parlamentului.

La nici 24 de ore de când președintele Iohannis "a constatat” o majoritate în Parlament, PNL și PSD au acaparat instituția. Marcel Ciolacu s-a întors la șefia Camerei Deputaților, iar Florin Cîțu, din al patrulea om în stat a ajuns al doilea, preluând conducerea Senatului.

Ajunsă la București într-o vizită oficială, Maia Sandu s-a întâlnit cu cei doi strategi care au ținut în criză țara luni de zile. Președinta Republicii Moldova i-a invitat pe investitorii români la Chișinău, spunându-le că statul moldovean va deveni ”mai eficient, mai transparent, mai prietenos cu afacerile”

#Echipa începe să se mânânce la nici două luni de la Congres. Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, a spus recent că nu mai sunt bani de pensii și alocații, iar Corpul de control al Ministerului de Finanțe, condus încă de prietenul lui Florin Cîțu, a pornit o acțiune de control, dar despre care spune că e programată de la începutul anului.

AUR îi cere Laurei Codruța Kovesi să înceapă investigarea modului în care Comisia Europeană a făcut achizițiile de vaccinuri anti-COVID-19.

Nici n-au ajuns la Palatul Victoria, că social-democrații deja fac schimbări de miniștri. Un fost fundaș de la oțelul Galați, ajuns între timp senator, era propus la Ministerul Economiei. Individul s-a retras ieri, iar în locul lui a fost propus directorul de resurse umane de la Șantierele Navale Damen Mangalia.

Anomaliile de la București au ajuns și la urechile altora, însă liderii grupurilor PPE și S&D din Parlamentul European găsesc explicații pentru dubioasa coaliție dintre PNL și PSD.

Recomandare de lectură: BCC.com - Brazil: Amazon sees worst deforestation levels in 15 years