„Oamenii de onoare” din PSD și-au dat demisiile din Guvern, dar continuă să dețină posturile până când Iohannis va analiza schimbarea lor.

Telenovela remanierii pare că s-a terminat. Deși Viorica Dăncilă spunea că i-a cerut lui Paul Stănescu demisia și acesta nu și-a dat-o, câteva zeci de minute mai târziu chiar ministrul dezvoltării anunța că a demisionat din funcțiile de vicepremier si ministru.

Stănescu a spus că „nu se agață de scaune”, dar că, inițial, nu ar fi fost pe lista „remaniabililor”. Totuși, nu a explicat de ce nu și-a dat demisia mai devreme, precum colegul său, Lucian Șova de la Transporturi. Altfel, Șova pare că a așteptat să nu mai fie parte a Guvernului pentru a dezvălui nenorocirile pe care le-a gestionat. După ce săptămâna trecută a vorbit de neregulile de la metrou și CFR, luni s-a dus pe șantierul autostrăzii pentru a-i acuza pe constructori de lene. Nu este clar de ce ministrul nu a luat măsuri când era instalat cu puteri depline și vorbește de probleme parcă doar pentru a-i atrage atenția înlocuitorului său.

Apropo de înlocuitori, Șova și Stănescu mai stau măcar o săptămână pe scaune, dat fiind că președintele Klaus Iohannis a spus deja că nu va discuta de o altă remaniere înainte de Centenar, dar asta dă din nou muniție PSD pentru a-l ataca. De fapt, ministrul justiției a spus deja că pregătește sesizarea Curții Constituționale pentru un nou conflict între Președinție și Guvern pe tema revocării și numirii de noi miniștri.

Dar premierul Viorica Dăncilă și-a reluat rolul de împăciuitor și a invitat ca, de Ziua Națională, „să dăm dovadă de mai multă unitate”. Ce-i drept, Dăncilă face astfel de afirmații în încercarea de a descuraja protestele - „Ziua Națională e prea importantă pentru noi ca să avem astfel de manifestări” - în timp ce șeful ei de partid a anunțat deja că nu va merge la recepția de la Cotroceni, organizată cu ocazia sărbătorii de 1 Decembrie. Halal unitate, PSD!

Ce-i drept, poate că Liviu Dragnea este trist că Belina a trecut înapoi la statul român de la Tel Drum, iar PSD încă se luptă cu Comisia Europeană pe seama raportului MCV în loc să ia măsuri pentru a-i implementa recomandările. #PE

Recomandarea zilei: Dacă viața pe Pământ a început să vi se pară de nesuportat, urmăriți misiunea trimisă de NASA care tocmai a ajuns pe Marte.