Moțiunea de cenzură a PSD nu a fost citită în plenul Parlamentului din lipsă de cvorum. Marcel Ciolacu a fost trădat chiar de parlamentarii săi, semn că noul președinte al PSD nu controlează partidul.

Partidul Social-Democrat nu a fost în stare să-și adune nici proprii parlamentari pentru plenul în care ar fi trebuit să fie citită, dezbătută și votată moțiunea de cenzură depusă în sesiune extraordinară. Unii au anunțat că sunt bolnavi sau în izolare, alții nici măcar nu au mai răspuns la telefon. Supărat pe trădători, Marcel Ciolacu i-a amenințat cu excluderea din partid, afirmând că nimeni nu e bolnav. Unii l-au contrazis pe liderul partidului, anunțând că au dovezi.

Cum astăzi începe o nouă sesiune parlamentară, liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis, spune că nu e oportună dezbaterea acestei moțiuni într-o altă sesiune. Marcel Ciolacu, însă, în încercarea de a îndulci pilula înfrângerii susține că social-democrații vor decide în câteva zile ce se va întâmpla cu ea.  

Concluzia lui Marcel Ciolacu nici nu mai poate fi comentată: el afirmă că a fost o strategie a PNL de a nu se asigura cvorumul, dar, dacă se vota, PSD ar fi adunat 250 de voturi, nu 233 cât era minimul necesar.

Alte știri:

Restaurantele, cafenelele și instituțiile de cultură și spectacole se redeschid de la 1 septembrie

Guvernul adoptă cadrul legal pentru atragerea fondurilor europene pentru relansare economică

Discriminare vs. incluziune

Comisia aderă la mecanismul pentru accesul mondial la vaccinuri împotriva COVID

Recomandarea de lectură a redacției: BBC Online - Europe's migrant crisis: The year that changed a continent