Liviu Dragnea pare în corzi după ce peste 30 de lideri din teritoriu i-au cerut demisia. România, următoarea țară problemă luată la țintă la Bruxelles. A reapărut Florin Iordache. Un jurnalist român, reținut în Bulgaria în timpul unei investigații.

Zeci de lideri din teritoriu ar fi semnat o scrisoare prin care îi cer lui Liviu Dragnea să plece de la conducerea partidului și a Camerei Deputaților. Lucrurile sunt încă neclare în PSD în acest moment, dar vântul schimbării lupului alfa este din ce în ce mai puternic.

Conform zicalei „Lupul își schimbă părul, dar năravul ba”, o schimbare a liderului celui mai mare partid din România nu va aducem brusc, o schimbare a țelului PSD. Vor rămâne destui lupi ceva mai mici care vor milita în continuare pentru distrugerea Justiției și acapararea întregii puteri în țară. Asta dacă liderul va fi doborât în rebeliunea din partid. Adică a acelora care până ieri îl ridicau în slăvi pe Dragnea.

Atacurile PSD-ALDE la adresa democrației și a statului de drept ne pune în situația Poloniei și Ungariei. Pentru ultimele a fost activat articolul 7 din Tratatul uniunii Europene, sancțiunea cea mai drastică asupra unui stat membru care crează probleme. În octombrie va fi rândul României să dea socoteală pentru cele întâmplate în ultimii doi ani în țară, iar Viorica Vasilica Dăncilă este invitată să dea explicații în Parlamentul European.

Tot joi a reapărut și celebrul Florin Iordache, artizanul OUG 13, cel care a modificat legile Justiției și a adus controversatele modificări la codurile penale. Iordache a vorbit despre o amnistie mascată, pe care le a negat-o, prin anihilarea protocoalelor dintre SRI și Parchetul General.

Același Florin Iordache a dat ochii joi cu experții Comisiei de la Veneția, care au venit să se ducomenteze pentru opinia referitoare la codurile penale. Parlamentarii PSD i-au întâmpinat cu reproșuri și i-au certat pentru precedenta opnie exprimată pe legile Justiției.

Joi a fost și ziua în care „Omul în alb” a ajuns a doua oară la Parchetul Militar. Colonelul Cătălin Paraschiv, comandantul Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, a dat din nou cu subsemnatul pentru evenimentele din 10 august. „Eu îmi asum doar faptele jandarmilor mei”, a spus colonelul.

Să mai spunem și despre ministrul de Externe Teodor Meleșcanu că este vizat într-o anchetă penală după ce și-a numit fiul vitreg în funcția de consul general la Strasbourg, pe care a eliberat-o prin rechemarea celui ce deținea funcția deja.

Să spunem că Poliția bulgară este aproape de a stârni un scandal internațional după ce a reținut un jurnalist de investigații român. RISE Project a anunțat că jurnalistul Attila Biro a fost reținut de Poliția bulgară în timp ce documenta, împreună cu un jurnalist bulgar, un caz de fraudă cu fonduri europene. Autoritățile bulgare nu comunică nimic nici consulilor români la Sofia.

O veste și pentru crescătorii de porci care au rămas fără „obiectul muncii” în urma pestei porcine. Comisia Europeană a alocat 2 milioane de euro pentru ajutor veterinar și analizează fondurile de dezvoltare rurală pentru a vedea cum pot fi ajutați fermierii care și-au pierdut animalele din cauza pestei porcine africane, a spus comisarul Phil Hogan. #AGRI

Recomandare de lectură: Volkswagen pune capăt producției unui simbol ce datează din 1930: Volswagen Beetle.