Ne furăm singuri căciula! Sunt vorbele care creionează cel mai bine cum ne raportăm unii dintre noi la situația cauzată de COVID-19. Și dacă de alții nu ne pasă, măcar de noi ar trebui să avem grijă.

"Ne furăm singuri căciula”, a transmis Poliția Română marți seară, când s-a anunțat că, din cauza relaxării aproape totale a populației în fața COVID-19, polițiști în civil vor supraveghea dacă oamenii respectă măsurile de siguranță. 

Bucureștiul intră din nou într-o perioadă critică. Cu aproape 20.000 de cazuri de coronavirus, cu sute de cazuri noi pe zi și cu spitale pline de bolnavi, autoritățile au impus, începând de astăzi, noi măsuri restrictive destul de dure. Printre acestea se numără închiderea restaurantelor și cafenelelor în interior. Totuși, de păcănele nu s-au atins.

Datele despre evoluția COVID-19 publicate marți au adus un dublu record negativ. Numărul deceselor înregistrate în 24 de ore și numărul pacienților internați la ATI este cel mai mare de la debutul epidemiei în România.

În plină luptă pe viață și pe moarte, Patriarhia Română a transmis după anunțul privind restricțiile legate de pelerinaje că deciziile nu trebuie să încalce libertatea religioasă.

Și restul Europei duce o luptă crâncenă cu virusul. Germania, Italia și Cheia au adoptat, la rândul lor, măsuri drastice pentru a ține sub control răspândirea infecțiilor.

Alte știri:

Statul de drept, mărul discordiei în UE;

Oros: Seceta a afectat puternic și culturile de primăvară. Vom încerca să compensăm din pierderi;

Ce s-a discutat în ședința CSAT convocată de președinte în regim de videoconferință;

Romaero a primit o comandă pentru producția de componente a sistemului de apărare Patriot;

Curtea de Justiție a UE condamnă Ungaria pentru legea privind Universitatea Central Europeană;

Mircea Sandu, trimis în judecată în dosarul construcției centrului de fotbal de la Buftea.

Recomandare de lectură: Trump could be poised to turn disaster into triumph