Numărul unu și numărul patru în statul român se joacă pe banii noștri de-a încăpățânații, UE vrea să taie banii pentru statele care încalcă statul de drept, alegerile europarlamentare aduc noi surprize, iar roboții încep să ne înlocuiască.

Președintele Iohannis și premierul Dăncilă par că și-au găsit o nouă distracție prin joaca absolut prostească pe care o fac în privința miniștrilor de la Dezvoltare și Transporturi. Guvernul insistă, Iohannis rezistă, cam așa ar putea fi rezumate acțiunile dintre Palate. Pentru a treia oară, Iohannis a refuzat să pună miniștrii PSD la cele două ministere, iar Guvernul a spus: "a, nu-i nimic, lasă, că-i mai trimitem și a patra oară".

Angajații Complexului Energetic Oltenia sunt în grevă de o săptămână, dar Dăncilă a aflat abia miercuri, în timp ce ministrul Energiei este un personaj ușor de recunoscut doar după nume - Anton Anton - pentru că în rest lipsește cu desăvârșire și nu vrea sau nu poate să ia decizii.

Între timp, planul de rezervă în privința Brexit va fi votat la finalul lunii, iar Parlamentul European a adoptat un act normativ care condiționează fondurile europene de respectarea statului de drept. În cazul României, în care statul de drept este respectat doar în declarații, iar absorbția de fonduri este la nivel declarativ, măsura ar putea să zguduie puțin autoritățile locale care au mai atras bani pentru investiții și care reprezintă motorul campaniilor electorale.

Silvio "bunga bunga" Berlusconi, la cei 82 de ani, a fost lovit, evident, de un "sentiment de responsabilitate" și a decis să candideze la alegerile europarlamentare. Politician cu multe probleme penale, dar totuși un pro-european convins, el a susținut și rămânerea Marii Britanii în UE.

Vecinii sârbi se pregătesc să îl primească pe Vladimir Putin ca pe un rege, și Republica Moldova, puternic influențată de Rusia, și-a irosit șansa de a profita de mandatul României la Consiliul UE.

Corina Crețu s-a săturat de mofturile, atacurile și minciunile PSD, partid din care face parte înainte ca Liviu Dragnea să fi venit la București, și a anunțat că va candida la alegerile europarlamentare din partea Pro România, partid condus de Victor Ponta.

Lipsa forței de muncă este compensată de tehnologie, astfel că în agricultură roboții au început deja să preia multe dintre sarcinile pe care le fac oamenii. #AGRI

Recomandare de lectură: The Verge - How artificial intelligence can help us make judges less biased.