Justiția, președinția română a Consiliului Uniunii Europene, pomeni de la Guvern, asigurări politice care nu s-au adeverit niciodată - toate acestea sunt lucrurile care ocupă o nouă zi din viața politicienilor României.

Jocul de noroc Loto 6/49 ar putea să aibă concurență serioasă în curând, asta dacă tragerea la sorți a completurilor de 5 judecători nu se va termina. ÎCCJ a tras joi din nou la sorți aceste completuri, urmând ca la începutul anului să fie trase la sorți altele. 

Prezent la Bruxelles pentru reuniunea Consiliului European, Iohannis spune că nici vorbă ca OUG pentru modificarea Codurilor penale să se poată adopta, măsura fiind neconstituțională. Mică ar fi mirarea să sară PSD după această declarație și să spună că va sesiza CCR pentru un conflict - cum să spună președintele că e neconstituțională o OUG? 

Păstrând tonul, dar schimbând subiectul, președintele spune că suntem gata să preluăm ștacheta, vorba ministrului Culturii, a Președinției Consiliului UE și pare să-și schimbe din nou atitudinea față de prostiile pe care le face PSD în țară. 

UDMR pare că le trage o palmă celor din PSD, afirmând că nu susține OUG pe Codurile penale. Ciudat este că UDRM s-a opus și unei OUG pe amnistie și grațiere, dar aprobă în continuare partidul care încearcă să impună aceste măsuri pentru distrugerea justiției. 

O pomană nu vine niciodată singură, astfel că Guvernul a dat pensii mărite, a dat salarii mărite, iar acum dă și zile libere pentru bugetari - mai exact două minivacanțe de sărbători.

Autorul atacului armat din Strasbourg, căutat două zile de forțele de ordine, a fost ucis într-un schimb de focuri. 

Între timp, ambasadorul României la UE, Luminița Odobescu, a discutat cu colegii de la EURACTIV.com despre cele 6 luni în care România va conduce Consiliul UE. #PE

Recomandare de lectură: The Verge - Cum se aude lumea fără oameni