PSD îi amenință pe liberali cu o moțiune de cenzură, dar gândul tuturor politicienilor e mai degrabă la alegerile de peste câteva luni decât la dat jos guvernul.

Social-democrații l-au chemat pe Ludovic Orban în Parlament pentru a-l certa că nu a luat măsurile necesare pentru gestionarea pandemiei de coronavirus. O discuție pe tema măsurilor luate de guvern pentru protejarea economiei și a sănătății populației a fost însă prilejul pentru șeful PSD de a anunța, de fapt, data moțiunii de urgență.

Dar politicienii par mai interesați totuși de apropiatele alegeri decât de nesfârșitele dispute din Parlament. Orban a dat asigurări că alegerile pot fi organizate fără a crește riscul de transmitere a coronavirusului, iar unul dintre miniștrii săi candidează pentru un post de primar.

Dar nu toate pregătirile pentru alegerile locale sunt pe placul președintelui Klaus Iohannis. El le-a transmis liberalilor că nu este de acord cu racolările primarilor pesediști făcute de PNL.

Dar principala grijă a autorităților ar trebui să rămână epidemia, care nu dă semne de calmare. Miercuri a fost ziua cu cele mai multe noi cazuri anunțate, iar informațiile privind tratamente și vaccinuri nu sunt chiar atât de triumfătoare pe cât ar vrea unii șefi de stat.

Ba chiar Iohannis a avertizat că „nu există o validare externă” pentru vaccinul anunțat de Vladimir Putin și că România merge pe mâna UE în achiziția de vaccinuri.

Iar în timp ce medicii se plâng că nici măcar unii bolnavi nu cred în existența COVID-19, extinderea epidemiei în România nu rămâne neobservată pe plan internațional.

Recomandarea zilei: Măștile - o declarație de stil, din The Guardian