Referendumul validat de popor face pași spre a deveni lege, nominalizarea unor miniștri în Guvern se produce în stilul deja făcut celebru de Iohannis, ALDE a părăsit familia europeană din care făcea parte, iar Dăncilă "reînvie" PSD-iști dispăruți.

Referendumul pentru justiție, care nu promitea rezultatul pe care l-a obținut, trece la următorul nivel. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat prima, după o întâlnire tete-a-tete cu Iohannis, că vrea ca acesta să devină lege. La scurt timp, președinte a anunțat că a convocat partidele politice la veșnicele consultări pentru ca rezultatul scrutinului să devină lege în Parlament.

Tot Iohannis a refuzat, ceea ce era oarecum previzibil, numirea lui Titus Corlățean în funcția de vicepremier pe pareneriate strategice. Anunțul prin care l-a refuzat pe cel care a deschis epopeea cozilor infernale la alegerile prezidențiale din 2014 sună așa: "Titus Colățean nu va fi ministru la nimic".

După rezultatul ALDE la europarlamentare demn de un banc, Călin Popescu Tăriceanu și-a scos singur partidul din familia europeană care oricum plănuia să-l dea afară. Ponta, "reînviat" după condamnarea lui Dragnea, susține că în Parlamentul European s-ar duce în mod normal în Grupul Socialist, dar nu vrea la masă cu "echipa lui Dragnea".

EurActiv România a creat un infografic cu eurodeputații care ne vor reprezenta pentru următorii cinci ani pe plan european. #Time2Vote

La ceas de seară, Florentin Pandele anunță că se avântă pe post de candidat în alegerile prezidențiale. Și Nicușor Dan, fondatorul USR, care a demisionat în urma unei neînțelegeri privind progresiștii și conservatorii din partid, a spus că va candida ca independent la Primăria Capitalei, cerând sprijinul PNL și USR-PLUS pentru asta.

Tinerii s-au mobilizat exemplat la alegerile de duminică, astfel că peste 2,2 milioane de persoane cu vârsta între 18 și 34 de ani au votat la alegerile europarlamentare, o creștere cu aproape 60% față de scrutinul din 2016.

Viorica Dăncilă nici n-a așteptat ca Liviu Dragnea să se acomodeze în celulă, că a și început să ia unele dintre cele mai proaste decizii. Ea l-a chemat pe fostul premier Adrian Năstase, ieșit din viața politică în urma unei condamnări la închisoare cu executare, la Guvern.

Recomandare de lectură:  IFLScience - a apărut o fotografie cu epicentrul dezastrului de la Cernibîl