Opoziția nu a stabilit încă o dată fixă pentru depunerea moțiunii de cenzură, Viorica Dăncilă discută în SUA despre deschiderea unei noi linii aeriene, iar senatorii au făcut din nou scut în jurul unui social-democrat pe care DNA voia să-l cerceteze.

Opoziția a ajuns în a treia săptămână în care promite moțiunea de cenzură, dar nu o depune. Potrivit liderului PNL, aceasta a intrat "în linie dreaptă", dar problema este că încă nu a adunat suficiente semnături care să ofere siguranța că Guvernul va fi demis. Ultimul care a anunțat că vrea ca Viorica Dăncilă să plece de la Palatul Victoria este cel care până nu de mult făcea partea din Coaliția de guvernare. 

Eugen Tomac, liderul unui partid care funcționează doar cu grupul deputaților, cel de la Senat fiind desființat din cauza migrărilor pe care parlamentarii lui le-au făcut către PSD pe vremea lui Dragnea, anunță că va susține un nou Guvern doar dacă acesta va înființa Ministerul pentru Relația cu Republica Moldova.

Viorica Dăncilă a ajuns în SUA și transmite că a discutat cu primarul Jersey City despre deschiderea unei linii aeriene directe cu Bucureștiul. 

Senatorii au făcut din nou scut, la votul din plenul Senatului, în jurul fostului ministru al Sănătății, Florin Bodog, pe numele căruia DNA a cerut începere a urmăririi penale pentru abuz în serviciu și fals intelectual. Cu majoritate de voturi, Bodog rămâne imun în fața legii, exact cum au procedat senatorii și în trecut cu alte personaje asupra cărora existau suspiciuni de corupție.

Operatorul britanic Thomas Cook, cea mai veche firmă de turism din lume, și-a anunțat luni intrarea în faliment, moment în care peste 150.000 de turiști britanici se aflau în străinătate și care vor trebui repatriați.

Colegii noștri de la Report.md, în cele câteva luni în care au colindat Republica Moldova în lung și în lat documentându-se pentru reportaje, au auzit această propoziție de zeci de ori: înainte era mai bine.

Recomandare de lectură: BBC.com - Poveștile clienților lăsați în "beznă" de touropoeratorul Thomas Cook.