România se adâncește tot mai mult într-o prostie susținută. Vinovați nu există niciodată, asumări de răspundere nici atât, iar planurile mincinoase spuse doar pentru a atrage voturi se transformă într-o palmă. Palmă care vine peste altele.

Nici nu a intrat bine pe piață vaccinul Johnson & Johnson, că se și cere suspendarea utilizării lui. Agențiile federale din domeniul sănătății din SUA au recomandat suspendarea vaccinului după ce 6 persoane cărora le-a fost inoculat produsul au făcut tromboze. Compania a anunțat ulterior că va amâna livrările către Europa.

Reticența românilor față de serul AstraZeneca a împins autoritățile să recurgă la gesturi disperate. Astfel, în câteva zile, cei care doresc să primească acest ser o pot face fără să se programeze în prealabil. 

Răzleț, ministrul sănătății a ieșit după o zi de la tragedia de la Spitalul ”Victor Babeș” pentru a anunțat că avizul de funcționare al Unității Mobile de Terapie Intensivă care s-a defectat arată că au fost respectate normele de igienă și de sănătate publică.

Secretarul de stat Andreea Moldovan a ieșit marți să spună că ministrul sănătății a aflat la ora 17:00 despre problemele de la "Victor Babeș”. Cu o zi înainte, Voiculescu a spus că a aflat la 18:30. Tot atunci, Arafat a spus că a fost informat la 17:20 despre probleme. Fiecare are versiunea lui, nu a adus nimeni lămuriri în acest sens, singura certitudine fiind că alți trei oameni au murit nevinovați. 

AUR vrea cu orice preț eliminarea tuturor restricțiilor impuse din cauza COVID-19. La fel ca PSD, care a contestat închiderea magazinelor mai devreme, AUR a demarat procedurile de contestare la Curtea de Apel a restricțiilor în ansamblul lor.

Pe modelul "vin ai noștri, pleacă ai noștri, noi râmânem tot ca proștii", premierul Florin Cîțu s-a luptat puțin cu nepotismul, dar doar în fața microfoanelor. Fiica partenerei lui Marcel Vela a fost numită de același premier vicepreședintă a Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate. Ca încrengăturile să fie și mai complexe, tânăra este iubita lui Ionuț Stroe, șeful organizației PNL Argeș și fost ministru al sportului în Guvernul Orban.

Citește și:

Cîțu: De marți, capacitatea de vaccinare a ajuns la 115.000 de persoane pe zi

Fostul primar Neculai Onțanu - condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare

Criterii noi de carantinare a localităților

Guvernul german aprobă înăsprirea legislației federale pentru combaterea COVID-19

Recomandare de lectură: IFLScience - Japan Confirms It Will Start Dumping Contaminated Water From Fukushima Into The Ocean