SUA și UE încep negocierile pentru un acord comercial mai bun, fără prea multe taxe, deși înainte de întâlnirea dintre Trump și Juncker părea că nu se vor înțelege. În țară, un ministru compară sacrificarea porcilor infestați cu uciderea evreilor.

SUA și Uniunea Europeană au evitat un conflict comercial după întâlnirea dintre Donald Trump și Jean Claude Juncker. Aceștia au convenit să înceapă rapid negocierile pentru un nou acord de liber schimb între cei doi coloși mondiali.

Liniile mari s-au trasat deja: nu vor exista taxe noi, iar produsele non-auto vor avea taxe zero.

Discuțiile păreau că vor începe cu stângul, după ce președintele american a comentat în stilul său caracteristic pe Twitter și părea că nu va da niciun pas înapoi de la ce stabilise anterior: taxe pentru mai multe produse importate.

În țară, ministrul Agriculturii a făcut o gafă uriașă, comparând sacrificarea porcilor infestați cu pesta cu uciderea evreilor la Auschwitz.

Europarlamentarul român Winkler susține că România nu își permite diminuarea fondurilor de coeziune și pentru agricultură, dar ar trebui să-și îmbunătățească performanța în domeniul absorbției fondurlor de coeziune. Ne împiedicăm de birocrație, însă. #PE

În țară, lupta cu măcelărirea Codului Penal continuă. Președintele Klaus Iohannis a contestat și el la Curtea Constituțională modificările controversate. Nu mai puțin de 25 de neconcordanțe cu legea fundamentală a găsit președintele.

România sare în ajutorul Greciei în lupta cu focul ucigaș. Ministerul Apărării trimite două aeronave, Spartan și Hercules, pentru a ajuta la stingerea focarelor ce au luat peste o sută de vieți.

Recomandare: Fotografii care spun totul despre dezastrul incendiilor devastatoare din Grecia.