UE a prezentat miercuri un plan de decuplare de la gazele și petrolul din Rusia. Investiții enorme ar fi necesare în întreaga Uniune, în timp ce România a ratat șansa de a deveni un pol energetic regional.
Legea offshore se apropie de finalul parcursului ei în Parlament, însă nu putea lipsi nici de acestă dată un scandal în care cei de la AUR au avut rolurile principale. Războiul continuă, dar fără soldații ultimului bastion din Mariupol.
Războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei va schimba scena internațională. Finlanda și Suedia renunță la neutralitate. Cu siguranță urmează și alte mutări.
Cel care are grijă de leu de peste trei decenii le recomandă românilor să bea niște ceai de tei să se mai calmeze după ce văd prețurile mărite. Oare i-ar recomanda și lui Vladimir Putin puțin ceai de tei să-și calmeze atitudinea belicoasă?
Câteodată, după ani de amânări, politicienii români își dau seama că un anume act normativ este absolut indispensabil și îl adoptă brusc, în pripă, deseori făcând importante greșeli. Alteori, ideile de reformă sunt uitate complet.
Ucraina continuă să ceară aderarea la UE, familia Mazăre continuă tradiția de a ajunge după gratii, ministrul Investițiilor Europene vorbește despre renegocierea PNRR, iar ministrul Energiei vorbește o lege pentru investiții eoliene în Marea Neagră.
Despre modificarea tratatelor europene se discută de mult timp. Acum, Ursula von der Leyen și Emmanuel Macron au adus în prim-plan discuția, dar esticii, inclusiv România, și nordicii se opun.
Curtea Constituțională a României a stabilit, joi, că este neconstituțională legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor, relatează Agerpres.
România are cei mai optimiști miniștri. În timp ce omologii lor din alte țări europene se luptă pentru a obține condiții speciale chiar și în embargouri, ai zice că nimeni din guvernul României nu crede că vom fi afectați de războiul din Ucraina.
PSD, PNL și UDMR și-au dat din nou mână și au pus de un simulacru în Parlament: au votat noii judecători pentru CCR, unul dintre ei, care are șanse mari să îi ia locul lui Valer Dorneanu, are un parcurs profesional cel puțin dubios.
Europenii discută despre un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, evocându-se tot mai des inclusiv un embargou impus petrolului și gazelor naturale.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.