Haosul din lume, în general, este completat de cel local, în particular, însă astfel a mai trecut o zi în care este război la granița noastră, iar decidenții de la noi niște par copii scăpați la bolul cu bomboane.
Comisia de la Veneția a criticat legea privind desființarea SIIJ. Cu excepția USR, politicienii români care au propus și votat această lege controversată tac mâlc.
Fostul premier bulgar Boiko Borisov a fost arestat, dezinformarea face din nou ravagii, criminalul de Putin s-a supărat pe cei care-i condamnă măcelul, iar Guvernul Ciucă se pregătește să ajute oamenii afectați de facturile umflate la energie.
Războiul continuă, din păcate. La fel și sancțiunile împotriva Federației Ruse. În tot acest haos, prim-miniștrii Cehiei, Poloniei și Sloveniei s-au deplasat la Kiev pentru întrevederi cu președintele Volodimir Zelenski.
Cu războiul la ușă și atenția opiniei publice acaparată de criza refugiaților și de creșterea prețurilor, parlamentarii PSD și PNL aprobă legi care vor arunca România într-un trecut de care oricum nu reușise să se desprindă complet.
Putin continuă războiul din Ucraina, deși izolarea economică îi va slei pe ruși. După Ucraina, și Republica Moldova semnează o cerere de aderare la Uniunea Europeană.
Sunt greu de asimilat toate informațiile care circulă zilele acestea de la un capăt la altul al Pământului. Prea multă moarte din cauza unui nebun despre care putem doar să ne întrebăm: cum a apărut și unde merge?
Războiul declanșat de Rusia în Ucraina va schimba lumea, dar momentan nimeni nu știe cum. UE are în față noi provocări, pe care va trebui să le gestioneze în viitorul postbelic.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.