Premierul și liderul PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit miercuri, într-o conferință de presă, despre motivul lipsei din delegație a șefului Senatului, Florin Cîțu, dar și de ce vizita sa la Kiev nu a fost anunțată dinainte.

Ieri a ajuns și Florin Cîțu în Ucraina, dar nu cu alți oficiali de la București, ci cu oficiali din Macedonia de Nord și Elveția. 

Anunțul Gazprom privind oprirea unilaterală a livrării de gaze către clienți din Europa reprezintă încă o încercare a Rusiei de a utiliza gazul ca instrument de șantaj, a declarat miercuri șefa CE, Ursula von der Leyen.

Noile propuneri de judecători pentru Curtea Constituțională au fost audiate miercuri de Parlament, după ce pe 10 iunie le expiră mandatele a trei dintre ei, printre care și a președintelui Curții, Valer Dorneanu.

Președintele rus Vladimir Putin a avertizat miercuri că Rusia va răspunde printr-un atac „fulgerător” la orice ingerință strategică în ceea ce se întâmplă în prezent în Ucraina.

Tiraspolul anunță că într-o localitate unde se află un depozit de muniție au fost observate câteva drone. Așa-zisul minister de interne din Transnistria susține că aparatele de zbor ar fi fost lansate din Ucraina.

Importurile de gaze ale României se desfășoară normal, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, Ion Sterian, directorul general al Transgaz, după ce Gazprom a anunțat că sistează livrările de gaze naturale către Polonia și Bulgaria.

Recomandare de lectură: IFLScience - EU And UK Warn Musk Over Free Speech: "Elon, There Are Rules"