Parlamentarii au votat o declarație prin care Parlamentul își reafirmă supremația politică față de toate celelalte instituții publice și se declară singurul reprezentant al opiniei poporului.

În ședința de plen nivelul discuției a fost unul scăzut, cu jigniri, greșeli gramaticale și atacuri la persoană. Altfel, declarația adoptată la propunerea lui Călin Popescu-Tăriceanu se vrea una prin care Parlamentul reclamă respect din partea societății. 

Declarația politică reprezintă un semnal îngrijorător cu privire la perspectiva pe care Legislativul o are asupra modului în care relaționează cu autoritățile și instituțiile statului, precum și cu societatea civilă, a fost replica Administrației Prezidențiale.

În aceeași ședință, parlamentarii au adoptat propunerea legislativă care prevede că nu constituie conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care aleşii s-au aflat în raporturi de muncă în ultimii cinci ani.

Stingher prin PSD, Victor Ponta a inventat demisia în alb. Fostul premier a anunțat că va trimite la partid o demisie în alb pentru ca, atunci când va deranja prin ceea ce spune, să poată scăpa de el cei ce se simt deranjați. Dragnea a replicat că nu o va activa.

În timp ce politicienii români joacă pe mize meschine, oficialii de la Bruxelles caută soluții pentru reinventarea UE. După Europa cu două sau mai multe viteze, est-europenii mai primesc o veste rea: comisarul pentru Justiţie, Vera Jourova, propune retragerea fondurilor pentru ţările în care nu este respectat statul de drept.

Profitând de Ziua Internațională a Femeii, Parlamentul European amintește că femeile sunt în continuare plătite mai puțin decât bărbații pentru aceeași muncă depusă, deși sunt din ce în ce mai educate decât aceștia. (#PE)

Recomandarea de lectură a redacției: BBC - The Arab women who refuse to be silent.