Coaliția PNL-PSD-UDMR nu este încă bătută în cuie, iar cine să dea primul premier (PNL sau PSD?) este încă un subiect delicat.

O nouă zi de negocieri între PNL, PSD și UDMR pe tema formării coaliției care să guverneze s-au sfârșit cu neînțelegeri, astfel că urmează și alte întrevederi între liderii celor trei partide. Aroganul de Florin Cîțu nu vede nicio problemă că negocierile sunt tergiversate: "Dacă mă uit în Olanda, acolo sunt negocieri pentru Guvern din martie. Dacă mă uit în Germania, sunt negocieri din septembrie. Toată lumea este în criză".

George Simion curtează partide-fantomă să formeze un „pol conservator”. Discuțiile se poartă cu formațiuni precum Partidul Alternativa Dreaptă (partid format după fuziunea dintre M10 și Forța Moldova), PNȚCD, Alianța Creștin Democrată și Coaliția pentru Națiune.

Negociatorii Consiliului și ai Parlamentului European au ajuns la o înțelegere aseară asupra bugetului Uniunii pentru 2022, care prevede o creștere de circa 5 miliarde de euro față de cel aferent anului în curs, cu alocări mai mari pentru tineri, sănătate și redresare post-pandemie.

Principalele grupuri politice din PE au trimis o scrisoare comună Comisiei Europene în care cer înghețarea aprobării PNRR până când Varșovia va respecta statul de drept și întâietatea dreptului comunitar.

Președintele american Joe Biden și liderul chinez Xi Jinping au discutat online despre responsabilitatea ce le revine privind evitarea conflictelor.

Recomandare de lectură: IFLScience -  Pfizer Signs Deal To Share COVID Treatment Pill With Low-Income Nations