Deși numărul cazurilor de îmbolnăvire cu Sars-CoV-2 e din nou în creștere, campania de vaccinare în România, dar și în UE se derulează cu încetinitorul.

Peste 3.000 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost anunțate luni, dar cazurile ar putea crește după petrecerile de Revelion și revenirea la muncă. Chiar dacă pandemia își face în continuare de cap, campania de vaccinare nu a început cu prea mult entuziasm.

De la debutul campaniei de vaccinare - pe 27 decembrie, în România au fost imunizate peste 25.500 de persoane, potrivit datelor Institutului Național de Sănătate Publică. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, promite că situația se va schimba, după ce activitatea de vaccinare anti-COVID-19 va fi începută în peste 90% din cele 370 de centre destinate vaccinării personalului medical.

Campania a început prost și în alte state membre. Comisia Europeană și-a apărat strategia de vaccinare, scuzându-se că e un proces complex și că e normal, mai ales la început, să apară obstacole. 

Marea Britanie s-a mișcat ceva mai bine și a început deja vaccinarea și cu vaccinul produs de AstraZeneca/Oxford.

Alte știri:

DNA îi cere președintelui încuviințarea urmării penale a lui Costel Alexe, fost ministru al Mediului

Ce prevede Legea privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea antițigănismului

Trump încearcă să-l convingă pe un oficial din Georgia să-i ”găsească” voturi - înregistrare audio

Recomandarea de lectură a redacției: The Atlantic - Trump Crosses a Bright-Red Line