Pensiile speciale au fost eliminate, dar nu de tot, deficitul bugetar pe 2019 a dat peste cap calculele "experților" din politică, iar Viorica Dăncilă a declarat că privitul la televizor a făcut-o să ia decizia de a muta ambasada României din Israel.

Pensiile speciale ale anumitor categorii de oameni au fost eliminate de Parlament. Dorite de unii, urâte de alții, aceste privilegii ale unor categorii sociale au fost eliminate cu urlete, amenințări și jigniri de către deputați. Proiectul, făcut în grabă și respectând toate normele populiste cu care partidele au defilat de-a lungul anilor, are toate șansele să ajungă din nou în Parlament, după ce magistrații au anunțat că vor să-l atace la Curtea Constituțională.

Ludovic Orban nu și-a făcut încă încălzirea și a uitat să se informeze, înainte de ședința de Guvern, ce a făcut Parlamentul cu proiectul PNL privind pensiile speciale.

"Experții PSD” au prezis un deficit bugetar pe anul 2019 de 2,8% din PIB. Și PNL a prezis un deficit bugetar de sub 3%. În realitate, ministrul de Finanțe a anunțat că bugetul a încheiat anul 2019 cu un deficit de 4,6% din produsul intern brut.

Guvernul PNL a tot plimbat vorba în stânga și în dreapta că vrea ca IT-iști să plătească impozite pe salarii. Măsura este cu două tăișuri, în condițiile în care IT-ul este un sector care contribuie cu aproape 6% la Produsul Intern Brut al României.

Prieten cu Liviu Dragnea, premierul israelian Benjamin Netanyahu îi calcă pe urme la capitolul corupție. Acesta a fost inculpat marți în mod formal, după ce și-a retras cererea de a fi protejat de imunitatea parlamentară.

Viorica Dăncilă a dechis din nou gura. Și când era premier mai deschidea și televizorul. Afirmația din urmă este confirmată chiar de ea, pentru că fostul premier a declarat că a luat decizia de a muta ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim după ce s-a uitat la televizor.

Donald Trump vrea pace. Sună ciudat, în condițiile în care a reușit să enerveze pe aproape toată lumea prin declarațiile și acțiunile sale controversate, dar președintele SUA și-a prezentat planul de pace pentru Orientul Mijlociu. Planul a fost respins de palestinieni înainte să fie prezentat.

Pe 31 ianuarie este ultima șansă de a solicita înscrierea sitului Roșia Montana în patrimoniul UNESCO. Premierul susține că termenul nu expiră la sfârșitul lunii, ci ”se întârzie un pic procedura de înscriere”.

Recomandare de lectură: Why is the 'doomsday glacier' melting so rapidly?