Guvernul Orban se pregătește să înfrunte votul Parlamentului, Guvernul demis al PSD mai dă 100 de lei la salariul minim, președintele PE este de acord cu amânarea Brexitului, iar poliția londoneză are aproape 100 de polițiști de origine română.

Anti-Dăncilă, anti-Orban, anti-orice nu este după toanele lui. Cam așa poate fi caracterizat politicianul Victor Ponta. Maestru în artificii și în declarații contradictorii, acesta a anunțat cu subiect și predicat că nu votează Guvernul PNL, partid alături de care a dat jos Cabinetul Dăncilă și același PNL cu care tot el făcea planuri pentru viitor.

Nici USR nu e mai prejos, dar după alte negocieri cu PNL, a bătut palma pentru a vota Guvernul. Dacian Cioloș felicită Uniunea că a luat decizia de a-l susține cu Orban, dar după tensiunile din ultima perioadă dintre Alianța USR PLUS și PNL, pare că spune asta doar pentru că va dispărea PSD de la Palatul Victoria, nu pentru că liberalii ar fi o alternativă agreabilă.

"Mai dă-le 100 de lei, Nicule", spunea Elena Ceaușescu în 1989, când simțea că sfârșitul e aproape. În 2019, cu ultimele zbateri, Guvernul demis al Vioricăi Dăncilă vrea majorarea cu 100 de lei a salariului minim. Demisul ministru al Muncii crede că așa va fi redus exodul românilor.

Președintele Parlamentului European este de acord cu amânarea Brexit. În același timp, premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat, la Praga, că, spre deosebire de statele baltice, ei au făcut prea multe ocolișuri.

Ministrul turc al Apărării anunță că Turcia nu mai trebuie să reia ofensiva împotriva forțelor kurde din nordul Siriei deoarece acestea s-au retras din zonele de frontieră.

Poliția londoneză are aproape 100 de polițiști de origine română care activează în cadrul Metropolitan Police.

Recomandare de lectură: BBC.com - Why smart people do stupid things.