Chestiunea Ambasadei României în Israel a provocat un nou conflict între palate.

Implicarea fățișă a liderului PSD în politica externă a României într-o zonă deosebit de complicată - Orientul Mijlociu - întrerupe ani de diplomație echilibrată derulată de București în această regiune.

Președintele Klaus Iohannis l-a chemat pe șeful diplomației pentru a primi lămuriri referitor la distanțarea României de poziția UE în privința ambasadelor din Israel, dar Teodor Meleșcanu nu a fost lăsat de premier să se ducă. Viorica Dăncilă a instituit cenzura la guvern și i-a cerut președintelui s-o sune dacă vrea să discute cu un ministru. Iohannis n-a avut de ales și a invitat-o astăzi pe Dăncilă la Cotroceni, spunându-i că poate veni și cu miniștrii de resort, dacă dorește. 

Furios că șeful statului nu-i împărtășește dorința de a muta misiunea diplomatică la Ierusalim, Liviu Dragnea a lansat atacuri furibunde la adresa lui Iohannis. Incitarea populației la violență, subminarea României și amenințări ”în stil mafiot”: sunt doar câteva dintre acuzațiile aduse președintelui de Liviu Dragnea. Cel care singur se autointitula ”daddy” în interiorul PSD a ținut să-l informeze pe președinte că în Constituție nu există funcția de ”tătuc”.  (sic!)

În timp ce palatele se războiesc în detrimentul României, despre morții din Fâșia Gaza nu vorbește nimeni. Nici despre inflația care își continuă avansul

Nici măcar avertismentele comisarului Corina Crețu privind absorbția redusă a fondurilor europene nu mișcă pe nimeni. Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, susține că aceasta s-a referit la ”perioade anterioare exercițiului pe care îl avem noi în ultimul an” și dă asigurări că totul duduie: ”În gestiunea Ministerului Transporturilor proiecte pe infrastructură deja sunt la un grad de supracontractare pregătită care depășește 200%". #politicadecoeziune 

Recomandarea de lectură a redacției: The Atlantic - A 'Catastrophe' That Defines Palestinian Identity