Klaus Iohannis a atacat ieri politica fiscal-economică a guvernului. În replică, Liviu Dragnea și Gabriela Firea l-au acuzat de minciuni, evocând un atac la siguranța națională.

Ieșit din amorțeală, Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă în care a criticat, cu cifrele în față, execuția bugetară pe primul trimestru. Cifrele prezentate de președinte nu arată deloc bine pentru Guvernarea PSD, care nu a reușit să aducă sumele estimate la buget. 

În aceste condiții, Klaus Iohannis i-a cerut din nou demisia Vioricăi Dăncilă, pentru a face loc unor oameni responsabili. Previzibil, replica nu a venit de la Viorica Dăncilă, ci de la Liviu Dragnea, secondat de Gabriela Firea.

După ce micii reci aduși din Teleorman i-au fost refuzați de românul cu care a făcut pariu pe Facebook, Liviu Dragnea a ieșit la televiziunile ”de casă” pentru a-l ataca pe președinte. El a promis că astăzi va ieși într-o conferință de presă pentru a demonta ”minciunile” lui Iohannis.

Atâtea beneficii aduce guvernarea social-democrată românilor, încât PSD tot amână mitingul de un milion de oameni în sprijinul familiei tradiționale. 

Și Mugur Isărescu a ieșit într-o conferință de presă pentru a anunța majorarea ratei de referință a dobânzii la 2,5%, de la 2,25% anterior, în încercarea de a ține sub control rata inflației, care a ajuns în martie la maximul ultimilor cinci ani.

Revenind la politică, eurodeputatul Siegfried Mureșan a confirmat că pleacă din PMP în PNL. Motivul: vrea un PNL puternic pentru a înlătura PSD de la guvernare. 

Liniște nu e nici la frații de peste Prut, unde președintele prorus Igor Dodon a adunat 1,5 milioane de voturi pentru a schimba republica parlamentară în republică prezidențială.

Banca Mondială a publicat un raport care examinează convergența și disparitățile din cadrul UE. Experții BM prezintă și modalitățile prin care politica de coeziune poate contribui la eliminarea inegalităților regionale. #politicadecoeziune

Recomandarea de lectură a redacției: Trump urmează să anunțe astăzi dacă SUA se retrag din acordul cu Iranul, astfel că Reuters analizează consecințele unei eventuale decizii de renunțare la această înțelegere obținută după ani de negocieri.