Toader continuă să-și creeze tabloul pentru revocarea lui Lazăr, dar și-a pus în cap procurorii din CSM. Producția de grâu e la maxim, dar Daea nu vorbșete despre pesta porcină, iar un ministru PSD vorbește despre știri false.

Ministrul Justiției a ținut un monolog prin care a ținut să-i dea o replică procurorului general Augustin Lazăr, cel care i-a demontat tema de revocare, aceea a protocoalelor secrete cu SRI. Deși mare lucru nu a spus, a simțit nevoia la final să spună că de unul nu știa, cel nesecret, deși acesta era singurul public, iar chiar Augustin Lazăr a vorbit public despre el.

Toader continuă, astfel, să-și construiască un caz, chiar dacă nu are cu ce. La fel ca și în cazul lui Kovesi, „rechizitoriul” său nu va conține, cel mai probabil, nimic concret, ci doar simple aprecieri ale sale la adresa lui Lazăr. Va da însă satisfacție celor din PSD și ALDE care își doresc de mult să scape de un procuror general ce nu ascultă de ordinele lor.

De remarcat este faptul că jurnaliștii nu au voie să-i pună întrebări, el vrea doar să „conferențieze”, nu să țină conferințe de presă. Jurnaliștii sunt tratați ca simpli purtători de microfoane, în schimb televiziunile de casă îl pot avea chiar în platou când vor ele, chiar și la ore târzii.

În schimb, și-a pus în cap din nou procurorii din CSM, după ce a spus că Ministerul Public s-a îndepărtat de la lege. De parcă Toader ar fi în opoziție, nu chiar ministrul Justiției.

Tot despre protocoale: ambasada SUA la București se delimitează de scrisoarea lui Giuliani și spune că nu comentează ce zic persoanele fizice. Dacă scrisoarea lui Rudy Giuliani i-a umplut de fericire pe cei din PSD și ALDE, despre reacția oficială a americanilor nu au spus nici pâs.

Două ore a vorbit Daea despre cât de bine merge agricultura românească și despre producții record la hectar, dar nu a scos nicio vorbă despre problema cea mai mare a României: pesta porcină. A răspuns cu greu la întrebările jurnaliștilor, care i-au amintit că zootehnia suferă grav din cauza pestei. A fost însă ironic, deși problema este uriașă.

Andrew Noble, noul ambasador al Marii Britanii la București, ne-a surprins prin cuoștințele sale de limbă română ce i-ar face invidioși chiar și pe unii de prin guvern. Mai spunem că a vorbit la superlativ despre România, dar și că a adoptat un urs carpatin.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a spus că circulă știri false și că există ”tentative posibile de discreditare care, din nefericire, există”.

Recomandare de lectură: Cum a ajuns o știre falsă să provoace haos în Germania.