Primăvara nu aduce nimic nou, cel puțin în viitorul apropiat, în politicul autohton.

Începutul de primăvară nu aduce schimbări în Parlament, unde, de câteva luni de zile, activitatea de legiferare s-a transformat în activitate de audiere. Miniștrii Guvernului Cîțu, aceiași care s-au regăsit și în Guvernul Orban, excepție făcând propunerea de la Finanțe, au intrat din nou în procesul de așa-zise audieri.

Șerban Nicolae, șoferul devenit politician și care acum țintește să ocupe a doua funcție în stat, dar și unul dintre artizanii destabilizării justiției pe vremea lui Dragnea, are dubii în privința mitei luate de colega Sorina Pintea. PSD n-a avut dubii, așa că aseară a anunțat că a suspendat-o pe aceasta din partid.

Joacă după cum bate vântul social-democrații. Vâzând că Iohannis este încăpățânat și numește premieri doar-doar vor fi respinși și se deschide drumul anticipatelor, acum PSD anunță că participă la asigurarea cvorumului pentru învestirea Guvernului Cîțu, dar va vota "împotrivă”. Dacă Guvernul Cîțu pică, iar președintele va desemna un personaj la fel de antipatic, PSD are două soluții: votează un Executiv de dreapta, ceea ce nu ar da bine în fața electoratului, sau scurtează mandatul parlamentarilor și intră în anticipate. 

Al patrulea român a fost testat pozitiv cu coronavirus. Starea lui de sănătate este bună și nu prezintă simptome specifice. Același coronavirus a fost și cauza tergiversării Congresului PSD în care urma să fie aleasă noua conducere. Acum, după deliberările partidului, s-a decis ca 21 martie să fie ziua cea mare.

PSD se joacă de paznicul democrației, iar ieri a primit aripi de la Comisia Europeană. După ce s-au plâns că PNL modifică legile electorale în prag de alegeri, Ursula von der Leyen amintește că experții Comisiei de la Veneția nu recomandă acest lucru.

Aproape nouă din zece români declară că pentru ei este importantă protecția mediului, potrivit unui nou sondaj Eurobarometru, publicat marți de Comisia Europeană. Păcat că unii dintre noi își fac griji, dar atât. Poluarea, fie ea cauzată de gropile de gunoi, de mașini sau de praful de pe stradă, este o consecință directă a modului în care înțelegem civilizația. 

Un exemplu concret de incompetență și nepăsare în privința poluării îl reprezintă Primăria Capitalei. Prin glasul viceprimarului Aurelian Bădulescu, municipalitatea anunță că a investigat, dar nu a găsit sursa poluării ridicate din noaptea de duminică spre luni din București.

Criza refugiaților care vor să plece din Turcia a făcut ca inima Europei să devină foarte rece.

Bunăstarea unei țări este reflectată și în gradul de infracționalitate. O țară destabilizată, haotică și guvernată de toți pe hârtie, dar de nimeni în realitate este predispusă la dezechilibre sociale. Anul 2019 a fost un exemplu cert de haos politic, iar asta s-a reflectat în societate, motiv pentru care a crescut și gradul infracțiunilor.

Recomandarea de lectură: BBC.com - Why you're washing your hands wrong.