După ce au trecut sărbătorile pascale, politicienii s-au întors cu forțe proaspete să distrugă ce a mai rămas din justiția independentă.

Modificarea codurilor penale și a legilor siguranței naționale și redefinirea familiei în Constituție sunt prioritățile pentru perioada imediat următoare ale coaliției de guvernare, după cum ne-a anunțat Liviu Dragnea, întors din mini-vacanța de Paște.

În același timp, membrii coaliției de guvernare și-au reluat atacurile la adresa justiției, cerând anularea efectelor protocoalelor încheiate de instituții din sistemul judiciar cu SRI. Bineînțeles că nu putea lipsi și un atac la adresa UE, Tăriceanu acuzând și responsabilitatea Comisiei Europene pentru existența acestor protocoale. 

Și senatorii au revenit cu forțe proaspete și au dat o nouă lovitură. Proiectul de modificare a Legii ANI nu se afla la începutul zilei pe ordinea de zi, dar a fost adăugat în urma ședinței Biroului permanent al Senatului. Asta după ce raportul Comisiei juridice a fost întocmit chiar marți, deși în programul Senatului nu figura o ședință a comisiei. Și uite așa aleșii au scăpat rapid de conflictul de interese.

În timp ce politicienii își văd de propriile interese, România rămâne țara din UE cu cele mai multe decese cauzate de accidente rutiere. Comisia Europeană atrage atenția că siguranța rutieră pe drumurile din România nu s-a îmbunătățit între 2016 și 2017. 

DIICOT a destructurat o rețea de 15 români, condusă de un pakistanez, care a traficat peste 100 de imigranți. Rețeaua beneficia de ajutorul unor polițiști de frontieră. 

De la Bruxelles ne vine un nou avertisment chiar de la comisarul român, care nu exclude condiționarea fondurilor europene de respectarea statului de drept și de solidaritatea în chestiunea refugiaților.

Recomandarea de lectură a redacției: The Atlantic, despre audierea lui Mark Zuckerberg în Senatul american de către niște politicieni care nu prea înțeleg cum funcționează Facebook.