O priză care auzea ce se vorbește în cameră a pus pe jar Poliția și SRI mai ales pentru că se afla în locuința ministrului de Interne. Vești proaste și pentru Dragnea: ICCJ a menținut sechestrul pe averea sa, iar opoziția a prins viață în Parlament.

Un microfon ascuns într-o priză a fost descoperit de ministrul de Interne, Carmen Dan. Poliția a declanșat cercetări, iar SRI spune că e vorba despre un microfon ieftin, cel mai probabil al unei entități private, pentru că serviciile secrete nu folosesc așa ceva.

Sigur, este interesantă prezența unui microfon în casa unui ministru, mai ales membru al CSAT, dar și mai interesant ar fi să aflăm cum a descoperit Carmen Dan microfonul: a vrut să schimbe priza sau a utilizat un detector de microfoane?

Trecem însă la șeful lui Carmen Dan, care astăzi a așteptat o veste bună de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Liviu Dragnea a aflat, spre miezul nopții, că nici judecătorii nu l-au ajutat cu sechestrul pus de procurorii anticorupție în dosarul „Tel Drum”.

Ziua s-a arătat grea de dimineață, când un grup de deputați USR i-au bătut la ușă pentru a-i cere explicații legate de scrisoarea trimisă împreună cu Tăriceanu către Statele Unite ale Americii. De altfel, USR ia în calcul depunerea unei plângeri penale împotriva președinteluii Camerei Deputaților, funcție din care și PNL îi cere demisia lui Dragnea.

De fapt, mesajul SUA privea legile Justiției, iar ministrul Tudorel Toader se simte mândru că a inițiat controversatele modificări, preluate ulterior de echipajul Iordache&Co. „Am dat drumul bulgărelui la vale”, a spus Tudorel.

O replică bună a venit de la procurorul general, care a spus că nu există un stat paralel și că statul de drept este unul singur. „Cine se consideră paralel cu această ordine de drept nu este în regulă”, a spus Augustin Lazăr.

Plouă cu dolari veniți din China. China a promis investiţii de miliarde de dolari în statele din Europa Centrală şi de Est. Uniunea Europeană e sceptică cu privire la ajutorul oferit de chinezi.

Tot despre bani: Siegfried Mureșan estimează că în 2018 România va absorbi peste 6 miliarde de euro din fonduri europene. Mureșan estimează această sumă din poziția de negociator șef al bugetului UE pentru 2018.

Încheiem tot cu o veste proastă pentru Liviu Dragnea, cunoscut pescar, dar legată și de fonduri europene: Norica Nicolai anunță că fondurile europene destinate pescuitului sunt în pericol, iar România trebuie să ia măsuri. #PE

Recomandare de lectură: Iată cum arată închisoarea de 5 stele din Arabia Saudită. O echipă BBC a reușit să filmeze în interior.