Promisiunea păcii în Coreea se amână, promisiunea pensiilor mai mari în România se apropie.

Mesajele agresive ale lui Donald Trump i-au încurcat pe diplomații de profesie. Europenii se străduiesc să salveze acordul nuclear, dar Iranul pune condiții dure. În schimb, mult așteptatul summit istoric cu liderul Coreei de Nord a fost amânat chiar de președintele Trump, care a acuzat ostilitatea din ultimele declarații ale Phenianului.

În relația cu Rusia, Comisia Europeană ia o poziție fermă, amenințând Gazprom - cel mai mare furnizor mondial de gaze - cu amenzi de miliarde dacă nu-și schimbă politicile comerciale din Europa de Est. Este un pariu cu o miză enormă, dat fiind că Rusia furnizează o treime din gazele consumate în UE, iar unele dintre țările din estul blocului depind în totalitate de importurile de la Gazprom.

În România, una dintre legile justiției ajunge pentru a treia oară la Curtea Constituțională. Astfel, situația legislației în domeniu este tot mai confuză. Dar nu-i nimic, procurorii au ajuns să fie acuzați că oferă date false pentru extrădarea unor suspecți și ne vom pregăti oricum să utilizăm pușcăriile în alte scopuri pentru că nu vor mai fi deținuți.

În acest timp, PSD promite că și în următorii ani ne vor crește salariile și pensiile, dar vom avea impozite mai mici de plătit, iar UE ne promite că vom avea mai puține date personale pierdute aiurea de diverse companii cărora le încredințăm. 

Recomandarea zilei de astăzi este chiar un material EurActiv despre beneficiile aduse de fondurile europene și transformarea unui oraș din România cu ajutorul investițiilor susținute de UE. #politicadecoeziune