Nicușor Dan și-a prezentat planurile pentru mandatul la conducerea Capitalei. Pe fondul creșterii numărului de îmbolnăviri cu COVID-19, autoritățile sunt nevoite să ia din nou măsuri restrictive.

Potrivit rezultatelor finale publicate pe site-ul AEP, Nicușor Dan ar putea avea o majoritate confortabilă în Consiliul General al Municipiului București - cu condiția ca USR PLUS și PNL să  nu înceapă dispute politicianiste - pentru a-și pune în practică proiectele.

Primarul general ales al Capitalei a făcut o vizită la Ministerul fondurilor europene pentru a discuta cu Marcel Boloș și cu Raluca Turcan despre fondurile europene pe care le poate atrage Bucureștiul.

Din actualul exercițiu de programare, Nicușor Dan are ca priorități trei proiecte majore care trebuie terminate: stația de epurare de la Glina și caseta apelor uzate sub Dâmbovița, reabilitarea structurii de termoficare, începerea proiectului circuitului reciclării și, eventual, al incineratorului. 

În ceea ce privește perioada de programare 2021-2027, există fonduri europene care pot fi  accesate: pe infrastructura de transport, metroul de suprafață, digitalizare, semaforizare inteligentă, înverzirea spațiilor verzi și reabilitarea parcurilor din administrare, infrastructură școlară, a precizat Dan.

Deocamdată, Nicușor Dan a intrat în autoizolare, după ce a aflat că e posibil să fi fost expus contactării virusului Sars-CoV-2. Un prim test a ieșit negativ, dar Dan va rămâne în autoizolare până vineri, când se va testa din nou.

Și premierul Ludovic Orban a avut emoții, după ce a participat, la fel ca Nicușor Dan, la o emisiune tv al cărei moderator a anunțat că a contractat Sars-CoV-2. Testul a ieșit negativ, dar premierul a decis să mai stea în autoizolare până joi.

Odată localele încheiate, autoritățile se confruntă cu noi provocări din cauza pandemiei de COVID-19. Pe fondul creșterii numărului de îmbolnăviri, Comitetul național pentru situații de urgență a decis reintroducerea unor restricții, în special în zonele în care se înregistrează 1,5 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile. 

Știri de la Bruxelles:

”Bătălia” pentru climă

UE ar putea extinde perioada de acordare a ajutoarelor de stat în condiții favorabile

Comisia Europeană aprobă o garanție guvernamentală de 19,3 milioane euro pentru Tarom

Recomandarea de lectură a redacției: The New Yorker - Annals of a Warming Planet: Three Scenarios for the Future of Climate Change