Documentele semnate de noi sunt bune, cele semnate de alții, nu - maniera de lucru a PSD a ajuns și la capitolul protocoale semnate cu SRI.

Schimbarea procurorilor-șefi a fost unul dintre obiectivele actualei coaliții guvernamentale. DIICOT tocmai a primit un nou șef, deși acesta nu a fost apreciat de viitorii subordonați, dar în privința DNA ministrul justiției nu mai pare prea grăbit. Tudorel Toader ar fi vrut mai mulți candidați pentru șefia parchetului anticorupție și spune că nu exclude reluarea procesului de selecție.

Mașinăria de propagandă a luat o nouă țintă însă. Șefa Curții Supreme a remarcat că „a venit sezonul la revocări și la Înalta Curte de Casație și Justiție”, după criticile aduse de ministrul justiției.

Nu-i nimic, avem o altă temă de dezbatere: Dragnea anunță, din nou, o dată pentru referendumul de redefinire a familiei. Ocazie cu care a fost întrebat și de protocolul secret semnat de el ca ministru cu SRI, în contextul dat de scandalul protocoalelor din justiție. Dragnea spune că înțelegerile dintre ministere și serviciul secret sunt necesare pentru protecția datelor, în timp ce acelea încheiate cu structuri din justiție sunt „ilegale și neconstituționale”. Dar asta nu explică de ce protocolul semnat de Dragnea nu este public.

Depășind discuțiile interminabile dintre politicieni, controversele legislative sau legislația incompletă, este incontestabil că apropierea și apoi intrarea în UE au dus impulsionat dezvoltarea României. În ultima vreme însă, în viața publică sunt tot mai prezente mesaje anti-occidentale, care îndeamnă la distanțarea de valorile europene. Am analizat aceste mesaje în raportul „Afaceri care au schimbat comunități. Între sprijinul din Vest și propaganda din Est”. #BST

Recomandarea de lectură: Liga spaniolă de fotbal vrea să transforme succesul de pe teren în afaceri mai mari.