Guvernul a mai amânat o dată adoptarea măsurilor fiscale, dând prilej inclusiv unor lideri PSD să critice planurile de modificare a Codului fiscal. Miercuri e noul termen pentru luarea deciziei care nemulțumește pe toată lumea.

Luni era programată o ședință de guvern extraordinară în vederea adoptării măsurilor fiscale pregătite de social-democrați. Ședința a fost amânată, iar întâlnirea liderilor PSD cu plarlamentarii lor - anulată. Premierul Tudose a anunțat că ședința va avea loc miercuri, dar că s-ar putea să nu se discute despre modificările la Codul fiscal. Avea să fie contrazis de ministrul Finanțelor, după o ședință a coaliției. Ce va fi miercuri? - ”Surprize, surprize”.

Dacă până luni măsurile au fost criticate de toată lumea, mai puțin de social-democrați - cu excepția lui Eugen Teodorovici - luni au apărut primele voci importante din PSD împotriva planurilor guvernului. Gabriela Firea și alți primari social-democrați s-au plâns de lovitura pe care ar da-o primăriilor măsurile fiscale preconizate de Cabinetul Tudose.

După ce a cerut încetarea ”țopăielii fiscal-bugetare” săptămâna trecută, președintele Klaus Iohannis a spus luni că s-ar impune o amânare semnificativă a modificărilor legislației fiscale.

Nici UE și UK nu prea au spor în negocierile privind Brexit. A șasea rundă de negocieri începe săptămâna aceasta, dar britanicii nu par dispuși să facă pași înainte, ci vor ca ministrul pentru Brexit, David Davis, și negociatorul-șef al Bruxellesului, Michel Barnier, să discute despre starea lucrurilor. Spre nemulțumirea europenilor, exprimată, desigur, sub acoperirea anonimatului.

Ceva mai bine merg lucrurile în agricultura românească. Cel puțin în privința acordării subvențiilor europene. Potrivit APIA, peste 700.000 de fermieri au încasat prima parte a plăților directe din fonduri europene. #AGRI

Recomandarea de lectură a redacției: Washington Post - 100 years later, Bolshevism is back. And we should be worried.