În timp ce premierul Mihai Tudose se face că nu înțelege de ce ies românii în stradă, Washingtonul cere Parlamentului de la București să renunțe la modificarea legilor justiției.

"Ce am înţeles eu din ce am văzut în stradă (...) este că trebuie să continuăm”, a spus senin premierul Mihai Tudose, adăugând că legile justiției sunt în Parlament, iar el nu are nicio treabă cu modificările discutate. 

Grăbiți să treacă legile până vin sărbătorile, membrii Comisiei parlamentare speciale au continuat ciuntirea legilor justiției și i-au luat președintelui dreptul de a refuza numirile procurorilor în funcțiile de judecători și invers. În schimb, au votat ca magistrații să nu mai fie suspendați de drept din funcție atunci când sunt trimiși în judecată. 

Spre ghinionul lui Tudose și al PSD, Departamentul american de Stat a înțeles foarte bine și, printr-un gest mai puțin obișnuit, a cerut Parlamentului să renunțe la modificarea legilor justiției.

Așteptăm cu interes să vedem dacă reacțiile PSD-ALDE vor mai face vreo referire la statul paralel, Soros etc. Prima reacție a venit de la Florin Iordache, care a repetat o motivație folosită în mai multe rânduri, aceea că modificările sunt cerute chiar de către sistem. 

La fel de neobișnuit, românii ar putea petrece Ziua Națională cu proteste. Până acum s-au anunțat pentru vineri două proteste: unul în Piața Victoriei și altul la Arcul de Triumf.

Chiar dacă prezentul ne creează mari bătăi de cap, nu trebuie să uităm că ar fi putut fi și mai rău dacă nu am fi fost membri UE. La 10 ani de la aderare, românii au răspuns la mai multe întrebări legate de apartenența la UE.

Calitatea de membru UE a venit cu multe beneficii, dar Bruxellesul nu poate să ne bage și în traistă. Infrastructura rămâne o preocupare majoră a românilor, de data aceasta fiind rândul traderilor de cereale să se plângă și să ceară implicarea autorităților statului în vederea îmbunătățirii infrastructurii de transport intern. #AGRI

Recomandarea de lectură a redacției: The Atlantic - These Baltic Militias Are Readying For War With Russia.