PSD a întrat în luptă cu oricine nu are aceeași opinie, același gând, cu liderul său. O scrisoare trimisă lui Jean Claude Juncker de către Dăncilă pune România într-o situație dificilă. Dragnea și-a continuat disputa cu DNA și ieri, la ICCJ.

Când declanșezi conflagrație mondială, întâi te asiguri că ai aliați care să te ajute la distrugerea anihilarea inamicului.

PSD luptă în țară și în lume cu oricine nu e cu ei și cu modul lor de a schimba România. Întâi s-a rățoit la propriul poporul în ianuarie 2017, atunci când oamenii au îndrăznit să iasă în stradă pentru a opri OUG 13.

Apoi s-au rățoit la SUA, cel mai puternic stat din lume, aliat extrem de important al României. Ne amintim că, tot anul trecut, SUA ne cerea să oprim modificările la legile Justiției pentru că va avea de suferit lupta anticorupție și independența Justiției.

S-a rățoit, de când a venit la guvernare, la întreaga Justiție, pe care nu se va lăsa până nu o va reduce la tăcere. Chiar și ieri, în calitate de inculpat, Liviu Dragnea a atacat DNA chiar în fața judecătorilor de la Înalta Curte. Dacă prea multe probe în apărarea sa nu a putut aduce, măcar a zis ceva despre procurori.

Ultima ispravă nu a fost însă asta, ci o scrisoare trimisă de  Vasilica Viorica Dăncilă președintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, căruia îi cere explicații și lămuriri față de interesul Comisiei Europene față de marile dosare de corupție din România în cadrul MCV.

Varianta în limba română a scrisorii este una dură, care înflăcărează activul și susținătorii PSD, în timp ce varianta în engleză are un ton mai moderat.

Practic, Vasilica Viorica Dăncilă, care a stat două mandate în Parlamentul European, nu înțelege cum funcționează Uniunea Europeană, cere explicații de la înalți oficiali printr-o scrisoare publicată mai întâi în presă, pe un ton cel puțin rățoit și declanșează oficial conflictul cu Uniunea Europeană.

Totul se întâmplă la o lună de la venirea în România a lui Frans Timmermans, numărul doi din Comisia Europeană, care a cerut ca România să-și păstreze Justiția, nu să facă pași înapoi.

Că tot vorbeam de aliați și inamici, trebuie remarcat că PSD nu s-a rățoit vreodată la Rusia și China.

Guvernul Dăncilă a pus ieri bazele unei ctitorii mărețe în Sectorul 2, în Pipera: Spitalul Metropolitan București. Ieri s-a alocat terenul. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a anunțat și termenul de realizare: 20 de ani (!).

Dacă tot am vorbit despre terenuri, România are cel mai ieftin teren agricol din Uniunea Europeană. #AGRI

Comisia Europeană propune noi norme pentru a impozita „într-un mod corect și favorabil creșterii economice în UE” activitățile digitale. Companiile de talie mare vor plăti o taxă pe venituri, despre care executivul UE spune că e o măsură intermediară.

Recomandare de lectură: Unul dintre fondatorii Cambridge Analitica, cea care a folosit informațiile a zeci de milioane de conturi din Facebook, vorbește despre criza Facebook pentru Washington Post.