Guvernul se gândește la reintroducerea unor restricții pe fondul creșterii cazurilor noi de îmbolnăvire cu COVID-19. În țară, autoritățile iau deja măsuri la nivel local.

Luni au fost anunțate puțin peste 2.000 de cazuri, dar numărul nu e concludent, știut fiind că în weekend se fac mai puține teste. În contextul creșterii numărului de infectări, premierul Ludovic Orban se gândește la sistarea evenimentelor private sau revenirea organizării acestora cu maximum 20 de persoane, explicând că acestea reprezintă unele dintre principalele surse de îmbolnăvire.

Deocamdată, premierul Ludovic Orban a anunțat că anul acesta nu va avea loc pelerinajul de Sfântul Dumitru, la București, spre nemulțumirea BOR, care vorbește de aroganță, deși e vorba de o problemă de sănătate publică.

Argeș și Vâlcea sunt doar două dintre județele care au luat noi măsuri din cauza pandemiei.

În aceste condiții, adoptarea lucrului la distanță este noua normă pe piața muncii, susțin majoritatea companiilor chestionate de firma de consultanță PwC în cadrul sondajului global ”The future of remote work”.

Uniunea Europeană a mobilizat investiții în valoare de peste 13 miliarde de euro pentru a combate efectele pandemiei de coronavirus, grație flexibilității introduse în cadrul politicii de coeziune.

În China, aproape 10 milioane de persoane vor fi testate pentru a vedea dacă sunt sau nu infectate cu Sars-CoV-2, după ce într-o metropolă din estul țării au apărut noi cazuri de îmbolnăvire.

Recomandarea de lectură a redacției: Der Spiegel - Merkel’s Chief of Staff on the Coronavirus: "We Are Threatened By a Second Wave If We Don’t Act Very Quickly”