În stilul deja consacrat, Viorica Dăncilă a anunțat că economia României duduie în comparație cu alte state membre. Leul nu s-a lăsat impresionat de așa declarație, ajungând la cea mai slabă cotație din istorie.

"România se situează pe locul șapte în ceea ce privește dinamica exporturilor totale, devastând... de... devansând state puternice precum Franța, cu 4,6%, Germania, cu 4,1% sau Italia cu 3,8%”, ne-a anunțat cu mândrie premierul Viorica Dăncilă, în debutul primei ședințe de guvern din acest an. Deloc impresionat, leul a atins cea mai slabă cotație din istorie. 

Dacă economia și exporturile duduie nu ne mai trebuie bani europeni, chiar dacă sunt destinați tinerilor. Comisarul Corina Crețu susține că România a pierdut în întregime cele 343 de milioane de euro alocate de UE pentru tinerii șomeri. Banii ar fi trebuit să fie cheltuiți până la finalul anului 2018. Ministrul Rovana Plumb o contrazice și spune că s-a schimbat regulamentul european, astfel că banii pot fi alocați până în 2023. #politicadecoeziune

Cu așa performanțe, Guvernul se plictisește și se războiește în continuare cu președintele. Ministerul Apărării Naționale a depus o plângere prealabilă la Administrația Prezidențială, prin care solicită revocarea Decretului nr. 1331 emis în data de 28 decembrie 2018, privind prelungirea mandatului șefului Statului Major al Apărării.

Scrisoarea președintelui către ministrul Justiției, în care Klaus Iohannis îi explică lui Tudorel Toader de ce nu a acceptat numirea Adinei Florea la conducerea DNA va duce cu siguranță la noi tensiuni între Președinție și Executiv.

Recomandarea de lectură a redacției: BBC Online despre Trump de Brazilia.