Petre Daea a reușit să localizeze România! Ministrul Justiției tot încearcă să scape de Lazăr, dar procurorul general nu se lasă și îi arată că el a primit în cariera sa numai calificativul "foarte bine".

Ministrul Daea, cel care a dus oaia la rang de brand național, a participat la o conferință din cadrul Târgului Comercial Indagra 2018, iar când s-a așezat în fața microfonului a început să vorbească în stilu-i caracteristic. "România nu e în altă parte, ci numai aici", spune ministrul Agriculturii.

De reținut: România nu este aici pentru că a localizat-o Petre Daea, ci pentru că aici a fost dintotdeauna. România de aici este cea în care ministrul justiției, care ar avea, teoretic, de rezolvat niște probleme grave care sufocă justiția de aproape doi ani, se luptă pe Facebook cu procurorul general. Lazăr, care nu deține un cont personal de socializare, îl folosește pe cel al Ministerului Public pentru a-l stârni sau a-i da replica lui Toader. Joi, Lazăr s-a lăudat cu ce calificative a primit de-a lungul carierei de la CSM. 

În același război apare și Lazăr. Nu, nu Augustin Lazăr, ci Cristian Lazăr, cel care a clasat un dosar în care apărea numele președintelui Klaus Iohannis, dar care pentru Toader e unul și același. Procurorul Cristian Lazăr a ieșit să ne anunțe că există, nu este procuror general și a clasat dosarul în care apărea Iohannis. Evident, „ievaluarea” lui Toader începe să scârțâie, dar rămâne de văzut care va fi deznodământul.

Tot în România care este aici, Guvernul de la București avea programată o ședință comună cu Guvernul din Israel. Senină, printre fermieri, microfoane și jurnaliști, Dăncilă anunță că a fost amânată pentru a doua oară ședința, dar din cauza israelienilor.

Evident, cum nu se poate ca România să lipsească dintr-o statistică proastă, aflăm că țara noastră se află printre statele cel mai puțin influente din UE când vine vorba de politici europene. Asta nu-i deranjează deloc pe guvernanți, n-a existat vreo reacție pe acest subiect, mai ales că în două luni de zile ne sună la ușă Președinția Consiliului Uniunii Europene.

Recomandare de lectură vine de la IFLScience, de unde aflăm de ce se tem cel mai tare americanii în 2018.