Dacă vor fi adoptate, unele dintre propunerile de modificare a codurilor penale vor dezincrimina în mod implicit fapte grave și vor afecta buna desfășurare a urmăririi penale.

Comisia Iordache și-a reluat activitatea pentru a discuta controversatele propuneri de modificare a codurilor. Prin proiectele de modificare a codurilor penale, aleșii PSD și ALDE nu fac altceva decât să normalizeze o viață în România, "o viață care trebuie gestionată de niște reguli clare", a susținut fostul ministru al Justiției. 

Opinia nu-i e împărtășită nici de președintele Iohannis: ”E inadmisibil ca unele modificări să fie pentru persoane aflate vremelnic la putere”, nici de Parchetul General care atrage atenția că unele propuneri ar putea duce la dezincriminarea unor fapte grave și ar pune bețe în roate procesului de urmărire penală.

O lovitură dată luptei anticorupție vine și de la CCR. Judecătorii Curții au decis să scoată corupția din categoria amenințărilor la adresa securității naționale. 

Cum ne-au obișnuit, oficialii sunt preocupați să-și salveze pielea, nu să se ocupe de problemele țării. Ultimul exemplu: eventuala vânzare a Sidex Galați nu mișcă autoritățile române, șeful Consiliului Concurenței așteptând ca problema să fie rezolvată de Bruxellesul mult hulit.

Același Bruxelles criticat tot mai des de guvernanți noștri lucrează la simplificarea utilizării fondurilor europene. 

Gabriel Diaconu, trainer și consultant de agricultură ecologică și permacultură, a detaliat pentru EurActiv cauzele pentru care agricultura ecologică prinde greu în România. #AGRI

Recomandarea de lectură a redacției: Deutsche Welle, despre întâlnirea de la Berlin dintre Emmanuel Macron și Angela Merkel.