Nimic nu-i mai poate face pe politicienii din ziua de astăzi să se schimbe. Educația, vârsta și experiența se pare că n-au reușit, dar votul oamenilor continuă să vină.

S-a scurs și a doua zi de așa-zise audieri ale miniștrilor propuși pentru Cabinetul Orban II. Spectacolul a fost oferit de această dată de ministrul propus al Dezvoltării, Ion Ștefan, care a încurcat borcanele logicii. Declarațiile sale, rupte dintr-o piesa de Caragiale, nu ar trebui să stârnească indignare, ci tristețe. Tristețe pentru că, la 30 de ani de la Revoluție, România este dată pe mâna unor astfel de oameni fără școală, fără respect și fără nicio viziune despre nimic. Nici noi, cetățenii, nu trebuie să fim neglijați, pentru că toți acești impostori au fost votați de noi, și cu siguranță vor mai fi votați. 

La capitolul justiție, audierea lui Cătălin Predoiu s-a concentrat în general pe prostiile stâtnite de PSD. Printre acestea, celebra Secție Specială care ba e bună, ba e rea, ba va fi desființată, ba va fi revigorată, ba nici politicienii nu știu de fapt ce e cu ea. Predoiu a transmis că PNL ține morțiș să o desființeze. Spun asta de aproape patru luni.

OUG privind alegerile anticipate a intrat sub bocancii Parlamentului. Cum majoritatea partidelor fug de anticipate ca dracu’ de tămâie, Senatul a respins Oordonanța, urmând ca ea să ajungă și la Camera Deputaților. 

Consiliul Uniunii Europene a adoptat un set de norme menite să faciliteze detectarea fraudei fiscale în tranzacțiile aferente comerțului electronic transfrontalier.

Tot la Summitul de joi de la Bruxelles se așteaptă ca liderii UE să vină cu o propunere mai ambițioasă de buget pe termen lung, după ce propunerea lui Charles Michel pentru viitorul buget e departe de a fi acceptabilă.

Mediocrii și hoții de lucrări științifice sunt noua grijă a Ministerului Educației. Mai exact, Ministerul abuzează de GDPR pentru a-i protejeze pe aceștia.

Viktor Orban nu mai poate de grija mediului. După ce a arătat prea puțin interes față de protejarea climei, acum anunță o măsură prin care odată cu creșterea numărului de nou-născuți ar urma să crească și suprafața de păduri.

Recomandare de lectură: Do Face Masks Prevent Coronavirus?