La 28 de ani de la Revoluție, rudele victimelor întrezăresc o speranță că vinovații vor fi condamnați.

Procurorul general al României a cerut președintelui aviz pentru anchetarea fostului președinte ion Iliescu, a fostului premier Petre Roman și a fostului vice-premier Gelu Voican Voiculescu, acuzați de infracțiuni contra umanității. 

Susținând că a fost aproape de a-și pierde viața la Revoluție, Petre Roman respinge acuzațiile, susținând că e vorba de o manipulare. 

Până acum, președintele a dat curs tuturor avizelor cerute de sistemul judiciar. 

Săptămâna patimilor e una complicată și pentru judecătoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu. Camelia Bogdan are la dispoziție 15 zile pentru a contesta decizia CSM de a o exclude, pentru a doua oară, din magistratură.

O săptămână de foc se anunță și pentru R. Moldova. Două delegații ale Parlamentului European și una a Consiliului Europei se află la Chișinău pentru a evalua progresele și respectarea angajamentelor R. Moldova în diverse domenii. 

Rămânând tot la frații de peste Prut, colegii de la Report.md au realizat un reportaj în satul Scoreni, unde locuitorii au stat fără lumină pe străzi timp de 35 de ani. Uniunea Europeană i-a scos din beznă. #BST 

Recomandarea de lectură a redacției: Spiegel Online prezintă concluziile unui autor israelian care a stat de vorbă cu musulmanii din Germania despre antisemitism.