Șeful concernului, Martin Winterkorn, s-a retras din funcție în urma scandalului de trucare a testelor de noxe. În altă ordine de idei, criza refugiaților e în continuare în prim plan.

Martin Winterkorn, șeful concernului Volkswagen, și-a înaintat demisia în urma scandalului care a cauzat pierderi de miliarde pentru VW. În urma dezvăluirilor însă, crește și numărul întrebărilor legate de alte mărci, care ar putea fi implicate cât de curând în același scandal. În România, Registrul Auto (RAR) anunță că se pregătește o modificare legislativă pentru a avita excesele de emisii nocive.

După anunțul complet diferit al președintelui Iohannis, cum că România poate primi fără probleme numărul de refugiați alocat, Comisia Europeană a anunțat că lansează proceduri de infringement împotriva a 19 state membre pentru nerespectarea prevederilor legale în cazul azilului. Două vizează România. Subiectul a provocat o nouă replică dură a premierului Ponta la adresa Ungariei. Și comisarul pentru dezvoltare regională, Corina Crețu, a deplâns lipsa de solidaritate a României manifestată prin votul negativ de la Consiliul JAI.

Și dacă nu e clar până acum, explicăm într-un articol și ce anume s-a votat ieri la Consiliul miniștrilor de interne

Recomandarea de lectură a redacției:

Altruism extrem (despre ignorarea propriei familii pentru a avea grijă de alții) - The Guardian