Ministrul Sănătății își cere scuze, vaccinare obligatorie este „necesară într-o societate democratică”, iar serul Astra Zeneca nu va fi tras pe dreapta în România.

Ministrul Sănătății și-a cerut scuze pentru că nu a știut că într-un ordin emis anterior venirii lui în funcție scrie că trupurile celor decedați din cauza COVID-19 și care au fost supuse autopsiei sunt sigilate în saci fără a fi îmbrăcate. Asta după ce în fața presei s-a dat cunoscător și chiar a acuzat tot reporterii că nu citesc înainte de a vorbi.

Antivaxerii au primit material nou de propagandă, asta după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a anunțat că vaccinarea obligatorie este „necesară într-o societate democratică”.

România merge înainte cu vaccinarea cu AstraZeneca, cu excepția persoanelor în cazul cărora după prima doza din acest ser au apărut tromboze. Decizia a fost luată oficial joi și anunțată de coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Bruxelles-ul și-a exprimat consternarea după ce președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a trezit fără un scaun la vizita la Ankara. Reacția a venit însă prea târziu.

Cu prilejul sărbătorii etniei romilor din România și a Zilei internaționale a romilor, premierul Florin Cîțu a transmis că "sănătatea unei comunități vine din puterea de a se vindeca de prejudecăți”. #MINDSET

Guvernul a prelungit starea de alertă cu încă 30 zile și a modificat măsurile pentru Paștele ortodox, în sensul că deplasările pe timpul nopții vor fi permise până la ora 05:00, nu până la ora 02:00, așa cum s-a întâmplat de Paștele catolic. 

Citește și: 

Școala se reia după vacanța de primăvară pe baza scenariilor de până acum 

Conferința privind viitorul Europei: Lansarea platformei cetățenilor 

Conducerea TVR și a Radioului public, tot mai aproape de demitere 

Raed Arafat publică un clip video cu "situația reală la nivelul unităților de primiri urgențe" 

DNA cere pentru a doua oară ridicarea imunității lui Florian Bodog 

UEFA mai dă un termen limită orașelor gazdă ale EURO 2020 pentru a decide în privința spectatorilor

Recomandare de lectură: The Guardian - "Seaspiracy", un documentar Netflix care ne arată de ce nu trebuie să tratăm peștii ca pe o simplă sursă de hrană.