Bani pentru autostrada Iași - Târgu Mureș sunt, dar la Bruxelles, și nimeni nu îi cere. Ministrul Justiției pare hotărât să apere un procuror, deși acesta nu are nicio problemă. Suntem maiproeuropeni, dar ne îndepărtăm de moneda euro.

Construcția autostrăzii Iași - Târgu Mureș nu se construiește din rea voință, nu din lipsă de bani. O dovedește foarte limpede comisarul european Corina Crețu, care provine chiar din PSD și care aproape că se roagă în ultima vreme de guvernul României să îi ceară bani. Inclusiv pentru autostrada din Moldova. #politicadecoeziune

Dar cine și de ce să-i ceară? Moldovenii din toate județele au plecat în marș spre București sâmbătă pentru a cere construirea a două autostrăzi. PSD i-a lăsat până aproape de destinație. Veniți de la sute de kilometri depărtare, pe banii lor, s-au văzut opriți la ordinul PSD la doar câteva sute de metri de destinație: Piața Victoriei. Dacă nici în Piața Victoriei nu lași oamenii să ajungă pentru a-și spune păsul, aia e deja rea voință, nu doar incompetență.

În schimb, grija pentru cei ce luptă împotriva DNA este nemărginită. Tudorel Toader s-a dat peste cap și a cerut CSM să apere independența unui procuror din Parchetul General care ar fi supus unor amenințări și presiuni uluitoare din partea lui Augustin Lazăr.

Procurorul Elena Iordache s-a văzut nevoită să dea un răspuns: nu mă amenință și nici nu pune presiune procurorul general.

De fapt, Tudorel vrea să o protejeze cu forța pentru că i-a spus Andreea Cosma că știe ea ce se întâmplă. Și a văzut și la Antena 3.

Președintele Curții Constituționale s-a întors din Rusia și a explicat vizita într-un comunicat de presă. Valer Dorneanu arată singur cum a insistat el pe lângă Meleșcanu pentru a obține un aviz favorabil, numai ca să plece în Rusia.

El susține că, după ce a primit răspunsul oficial al MAE privind plecarea lui în Rusia, a vorbit la telefon cu ministrul Teodor Meleșcanu și a înțeles că poate participa la conferința din Sankt Petersburg.

Totuși, românii sunt printre cei mai optimiști în privința viitorului UE - 52%, în timp ce media europeană este de 32%, potrivit unui Eurobarometru al Parlamentului European publicat miercuri.

România nu mai îndeplinește decât unul din patru criterii de convergență pentru aderarea la euro. PSD vrea să bage România în zona euro până în 2024, dar economia se îndepărtează tot mai mult de robustețea necesară pentru adoptarea monedei unice.

În plus, Comisia Europeană a adresat miercuri un avertisment României cu privire la existența unei deviații semnificative de la traiectoria de ajustare spre obiectivul bugetar pe termen mediu (MTO) în 2017. Un avertisment similar a primit și Ungaria.

Recomandare de lectură: VIDEO Primele declarații ale Yuliei Skripal, fiica agentului dublu rus, aproape uciși cu o substanță neurotoxică.