Tensiunile dintre premier și șeful PSD au fost confirmate de Mihai Tudose, care anunță o remaniere, dar spune că le-a mărturisit unor apropiați că și-ar putea da demisia.

Mihai Tudose vrea o clarificare a relațiilor dintre Guvern și PSD, înclinând să creadă că în partid sunt persoane nemulțumite că nu pot controla Executivul. El a calificat drept ”o făcătură” sondajul în care Cabinetul său are o cotă scăzută de încredere și nu exclude o implicare a oamenilor din partid.

În privința relației cu Liviu Dragnea, Tudose spune că nu se află în cel mai fericit moment. Lucru care se vede și din atitudinea premierului față de două chestiuni importante pentru Dragnea. Mihai Tudose vrea să scape de legile justiției și să le paseze Parlamentului. În privința sesizării CCR în cazul Belina, el a dezvăluit că Sevil Shhaideh a solicitat această sesizare.

În timp ce în PSD se ascut cuțitele, ministrul de Finanțe se duce la FMI. Politicieni din opoziție spun că Ionuț Mișa vrea să negocieze un împrumut cu FMI, opțiune negată de liderul social-democrat. 

Cu ocazia Zilei Naţionale de Comemorare a Holocaustului, ambasadorul american a avertizat în legătură cu pericolul naționalismului economic și al antisemitismului. Hans Klemm a criticat faptul că cei care se opun liberalismului caută să îi atace şi să îi demonizeze pe evreii din Europa şi pe cei din afara ei.

La Ministerul Agriculturii se lucrează intens. Cel puțin pe hârtie. Potrivit planurilor, suprafața de teren agricol irigat ar trebui să ajungă de la 200.000 de hectare în 2016 la două milioane în 2020, potrivit planurilor Ministerului Agriculturii. E nevoie însă de foarte mulți bani. #AGRI

Recomandarea de lectură a redacției: Der Spiegel - despre scandalul de corupție de la Airbus în care e implicat și un român.