România ultimelor zile trece prin niște extreme, iar răbufnirile unei categorii de cetățeni - justificate sau nu de realitatea cotidiană - scot la iveală din nou incompetența la nivel înalt și lipsa de asumare sau gestionare a problemelor.

Klaus Iohannis a condamnat unele forme de manifestare a nemulțumirilor din stradă. Dacă prezența lui în fața ecranelor era una necesară în această perioadă, președintele s-a mulțumit să transmită un simplu comunicat de presă în care a înșirat "îngrijorările” sale.

În timp ce unii strigă în stradă lucruri mai mult sau mai puțin aberante, alții duc o luptă pe viață și pe moarte în spitale. Marți a fost depășit pragul psihologic de 1.400 de internări la ATI, un record de la debutul epidemiei în România.

Autoritățile din București nu s-au lăsat impresionate de manifestațiile de stradă, drept urmare prefectul Capitalei susține că restricțiile nu vor fi relaxate, iar închiderea magazinelor la ora 18:00, deocamdată doar în zilele de weekend, ”nu reprezintă o schimbare atât de dramatică în viața noastră”.

În context, experții OMS transmit din nou că, cel mai probabil, coronavirusul SARS-CoV-2 a trecut din regnul animal la oameni, dar încă nu a fost stabilit cum s-a întâmplat acest lucru.

În Uniunea Europeană, mai multe state pariază pe bicicletă și alte mijloace alternative de transport pentru a mai reduce traficul și poluarea. Autoritățile române au acordat prea puțină atenție pistelor de biciclete, inclusiv în orașele poluate.

De pe 10 aprilie, străinii cu drept de ședere în România se vor putea programa pe platforma online pentru vaccinarea împotriva COVID-19.

În pregătirea unui ritm mai accelerat al vaccinării, Guvernul a decis că farmaciile din țară vor putea efectua teste COVID și imunizări.

Citește și:

Temeri exprimate în Parlamentul European: UE nu trebuie să se transforme într-un „muzeu agricol”

Peste 13.000 de români vaccinați cu prima doză și peste 1.800 cu a doua s-au infectat

VIDEO EXPLICATIV Acordurile de liber schimb și agricultura #AGRI

Recomandare de lectură: IFLScience - Woman Receives First-Ever Tattoo Performed By A Robot