Primarul Capitalei nu e îngrijorat de prezența șobolanilor, premierul nu se grăbește să-și numească un ministru de finanțe, iar BNR își „îmbogățește” colecția de cadre de nădejde.

Pe măsură ce august se apropie, concurența în interiorul partidelor de guvernământ se intensifică, dar doar cea din PNL atrage atenția, deși și USR PLUS și UDMR vor avea alegeri interne în septembrie.

Dar liberalii sunt atât de „darnici” cu atacurile la adresa taberei adverse încât e greu de crezut că scuipații de pe obraz se vor șterge cu usurință după ce se va desemna echipa câștigătoare și vor urma pupăturile.

După ce Florin Cîțu l-a dat afară pe Alexandru Nazare din fotoliul de la finanțe, actualul șef al PNL, care nu a agreat demiterea lui Nazare, se întreabă de ce premierul nu îi numește un înlocuitor. „De altfel, nici acum nu înțeleg de ce premierul spune că stă 45 de zile, în condițiile în care PNL are o mulțime de specialiști de valoare în domeniul finanțe-buget, care ar putea să gireze, ca titulari, portofoliul”, a spus Ludovic Orban apropo de remaniere și de rectificarea bugetară.

O victimă colaterală a războiului din PNL se anunță a fi Nicușor Dan. Primarul Capitalei, care a câștigat lupta cu Gabriela Firea mulțumită unui parteneriat cu Orban, nu pare a fi pe placul actualului premier. Iar primarul are și o problemă de comunicare a activităților pe care le desfășoară (sau nu).

La doar două zile după ce un bărbat a fost mușcat de un șobolan în București, primarul a ieșit să anunțe că, ei bine, Capitala nu are o problemă prea mare cu rozătoarele, în condițiile în care tratamentele împotriva acestora abia au început. „În opinia mea, nu există o creștere a numărului de rozătoare semnificativă față de anii precedenți”, a spus Nicușor Dan.

Dacă își pierde șansele de a câștiga un nou mandat de primar, Nicușor Dan nu va avea probabil „norocul” lui Tudor „Tudy” Ionescu, care a fost (pentru foarte scurt timp) chiar viceprimar. El nu a mai prins loc în Consiliul General la alegerile din 2020, dar a fost angajat la BNR. Un cunoscut al presei tabloide, Tudor Ionescu intră acum și pe radarul publicațiilor economice, deoarece i se alătură Vioricăi Dăncilă în departamentul care se ocupă de economie verde la banca centrală. Așteptăm explicațiile guvernatorului legate de studiile în Belgia și conexiunile pe care le-ar avea la Bruxelles și Tudy, cel care s-a remarcat până acum mai mult prin relațiile amoroase descrise în presa mondenă.

Și dacă tot veni vorba de Bruxelles, poate pune cineva o vorbă bună și pentru PNRR, care nu pare deloc gata de a fi aprobat de UE, cu toate declarațiile guvernanților care încearcă să ne convingă de contrariu.

În alte știri:

Probleme pentru turiști în august

Diferența între vaccinați și nevaccinați

Nici Ungaria nu stă mai bine la capitolul PNRR

Continuăm cu analiza problemelor legate de discriminare rasială și etnică în UE cu un Special Report din care vă propunem:

Nici Parlamentul European nu stă bine la capitolul diversitate

Iar Europa are o problemă și cu raportarea infracțiunilor motivate de ură. Ce poate fi făcut pentru ca cetățenii europeni să se simtă în siguranță, indiferent de rasă, orientare sexuală sau dizabilitate. #MINDSET

Și recomandarea zilei este tot un material produs de rețeaua EURACTIV despre vaccinurile care expiră în UE, în timp ce multe state fac rost cu greu de doze de vaccin anti-COVID.