Coronavirusul galopează prin România, iar guvernanții spun că primele rezultate pozitive se văd, asta după niște măsuri timide de restricții luate cu mare întârziere.

În ziua în care România a sărit din nou de 10.000 de cazuri noi, iar numărul pacienților în stare gravă a ajuns la 1.152, președintele Klaus Iohannis a vorbit despre măsurile restrictive care dau rezultate, dar și despre necesitatea reducerii mobilității populației

Între timp, municipiile cad rând pe rând în fața valului de infectări, Slobozia fiind un altul care a intrat deja în carantină pentru 14 zile.

După "succesul" mediatic de miercuri cu "Ziua Z", ministrul Marcel Vela a ieșit joi din nou în fața presei cu detalii minore despre amplele acțiuni în forță ale poliției la nivel național.

Atenție, se deschid cărțile! Ambasada Spaniei la București a lansat prima campanie de promovare a literaturii în rețeaua de metrou a Capitalei, urmând modelul unui proiect cultural derulat deja anual la Madrid.

Dacian Cioloș i-a scris prospătului președinte ales al SUA, Joe Biden, pentru a-i solicita reînnoirea cooperării UE-SUA privind promovarea democrației liberale și a statului de drept în lume.

Cu toate măsurile luate pentru atenuarea efectelor pandemiei de COVID-19, există riscul accentuării ingealităților în domeniul educației, cu un impact deosebit asupra elevilor din medii defavorizate, inclusiv a celor de etnie romă. #MINDSET

Noul ministru al Mediului nu este vreo lumină, așa cum poate unii sperau, dovadă că a găsit o explicație neașteptată pentru gradul ridicat de poluare din București: Încălzire cu tot felul de materii, ca în anii 1700.

În pregătirea terenului pentru vaccinul anti-COVID, Uniunea Europeană a anunțat  că va contribui cu încă 100 de milioane de euro la mecanismul COVAX, mecanism mondial care își propune să asigure un acces universal și echitabil la serurile împotriva COVID-19.

Comisia Europeană a prezentat prima strategie a UE privind egalitatea pentru persoanele lesbiene, gay, bisexuale, transgen, intersexuale și queer, strategie anunțată de Ursula von der Leyen în discursul său din 2020 privind starea Uniunii.

Recomandare de lectură: BBC.com - Dogs are humans' oldest companions, DNA shows